x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.1038
string(14) "moneyamppeople"

Garcea, în mijlocul demonstrației împotriva Legii Carantinării!

Mugur Mihăescu i-a bulversat pe protestatarii strânși aseară, în Piața Victoriei. Comicul Garcea a venit cu masca pe față, dar și-arătat suportul față de cei care contestă acest mijloc de protectie și măsurile de distanțare.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.07.2020, 14:59

Cândva popular comic, datorită grupului său umoristic, Vacanța Mare, acum anteprenor HoReCa, Mugur Mihăescu s-a afirmat repede, la mitingul de aseară, din fața Guvernului, dar după ce și-a dat masca de pe față astfel încât să fie recunoscut.

Protestul a fost iscat de noul proiect de lege privind carantinarea care urmează să fie discutat de către Senat ca urmare a recentului  val de noi infectări cu noul coronavirus. Manager a trei localuri în Centrul Istoric, ”Garcea” s-a arătat revoltat de urmările noilor decizii ale autorităților și a susținut că, din punctul său de vedere, noua lege ce urmează să fie votată în plenul Senatului încalcă principiile fundamentale ale cetățenilor.

Majoritatea protestatarilor, care au scandat că nu cred în nici o infectare cu COVID 19, s-au arătat uimiți de atitudinea lui Mugur Mihăescu, neînțelegând de ce acesta li se alătură, dar cu masca pe figură. Actorul a ţinut să lămurească motivul pentru care se află acolo. Pentru lege şi drepturile oamenilor şi nu pentru a susţine teoriile conspiraţioniste.

“Dragii mei să ascultaţi cu atenţie. Nu sunt aici decât ca să apăr guvernul. Sunt aici să apărăm legea, bună, proastă cum este ea, suntem datori să apărăm o lege, dar când se da o lege care poate încălca drepturile fundamentale ale omului, rog Guvernul, sunt aici să-l ajut să nu facă greşeala de a da pe genunchi ci să gândească ca un croitor”, a fost discursul cu care Garcea i-a debusolat pe manifestanții strânși să conteste măsurile luate de autorități în timpul pandemiei de coronavirus dar și viitoarele eventuale măsuri.

Cei mai mulţi dintre participanţii la protest nu au purtat măşti de protecţie şi nici nu au păstrat distanţa fizică în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a crescut alarmant în ultima săptămână.