Geoană, mesaj pentru diasporă: „Sper să văd cea mai mare rată de participare la alegeri”

0

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a atras atenția că alegerile din acest an sunt cruciale pentru viitorul României. Acesta a îndemnat românii stabiliți în afara țării să se înscrie pentru a putea participa la vot.

„Alegerile din acest an sunt cruciale pentru viitorul României! Lucrurile pot continua ca până acum sau putem face saltul către dezvoltare. Astăzi, se deschide Registrul Electoral pentru înscrierea Diasporei pentru votul din acest an și sper să văd cea mai mare rată de participare la alegeri, de după anii ‘90. Este un gest de maturitate democratică, pentru că nu trebuie să-i lăsăm pe alții să ne aleagă destinul, trebuie să ni-l decidem singuri”, a precizat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat procedura de înregistrare a alegătorilor români aflați în afara țării pe portalul www.votstrainatate.ro pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an. Românii din diasporă vor trebui să opteze pentru vot prin corespondenţă sau într-o secţie de votare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.