George Buhnici a fost amendat de CNCD după declarațiile sale despre femei cu ”celulită”, ”vergituri” și ”minore”

Jurnalistul George Buhnici a primit o amendă de 20.000 de lei din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în urma ”derapajelor” sale catalogate drept jignitoare de către femei, lansate în spațiul public în luna iulie a.c.

Declarații despre femeile ”cu vergituri și celulită”, ce au creat un val de critici în mediul online. Jurnalistul spune că a aflat dintr-un comunicat de presă despre amenda primită. Într-un mesaj postat pe constul său YouTube, fostul protevist spune că regret cele declarate în interviul ce i-a adus atâtea probleme și susține că nu a avut nici o secundă intenția de a jigni pe cineva.

”Am aflat dintr-un comunicat de presă că am fost amendat de CNCD. Din presă am aflat pe surse că m-aș fi eschivat, tot din presă am aflat primele argumente la această decizie și stadiul anchetei. Anumite publicații au mai multe date decât am eu, care sunt parte.

George Buhnici a fost amendat de CNCD după decarațiile sale despre femei cu ”celulită”, ”vergituri” și ”minore”

Vorbim de o decizie pe care încă o aștept și fără de care nu pot decât să speculez ce s-a reținut legal în acest caz”, este mesajul influencerului care recunoaște că, după buclucașul interviu a fost ținta unui val de ”ură, calomnie și amenințări”.

”Împreună cu avocata mea am prezentat argumentele la înfățișarea din 24 august. Consider că presa și internetul nu sunt locurile unde se decid chestiuni de drept. Credeți că avalanșa aceasta de ură, calomniile și amenințările sunt o măsură suficientă pentru interviul meu care, reamintesc, nu a țintit nicio persoană cu nume și prenume, ci o problemă de sănătate publică. Unde ar trebui să se încheie acest episod. Ce ar trebui să pățesc? Dreptul la liberă exprimare face parte din democrația noastră, la fel ca responsabilitatea în fața legii”, conchide Buhnici.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri