Germania vrea un acord UE prin care toate stațiunile de schi să fie închise până anul viitor

„Voi spune asta public, nu va fi ușor dar vom încerca”, a declarat cancelarul Angela Merkel după ce s-a întâlnit cu liderii landurilor germane, afirmația acesteia venind după anunțarea extinderii carantinei parțiale până în 20 decembrie, potrivit BBC, citat de Hotnews.ro

 

CIOLACU a spus ce se va întâmpla cu TUDORACHE după alegeri

 

Premierul italian Guiseppe Conte a susținut deja amânarea debutului sezonului de schi, subliniind însă la rândul său nevoia unei soluții la nivel european.

 

Acestea au fost ULTIMELE CUVINTE ale mareleui MARADONA

 

„Dacă Italia decide închiderea tuturor stațiunilor sale de schi fără sprijin din partea Franței, Austriei și a altor țări atunci turiștii italieni vor risca să meargă în străinătate și vor duce infecția înapoi acasă”, a declarat Conte mai devreme în cursul acestei săptămâni.

 

Mulți italieni își petrec Crăciunul și revelionul la stațiunile de schi, aceasta fiind o perioadă vitală pentru întregul sector din Europa.

 

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat marți că stațiunile de schi din Franța vor rămâne închise până de revelion.

 

Însă Austria și-a exprimat îngrijorările privind un plan la nivel european, ministrul finanțelor austriac Gernot Blümel afirmând că dacă UE va forța păstrarea închisă a stațiunilor de schi atunci va „trebui să plătească pentru acest lucru”.

 

Eventualele compensații ar putea costa miliarde de euro. Guvernul austriac se confruntă deja cu acțiuni legale datorită stațiunii Ischgl de care au fost legate infecții depistate în 45 de țări după ce schiorii s-au întors acasă cu coronavirusul.

 

Elveția nu este în Uniunea Europeană și, spre deosebire de majoritatea destinațiilor din Alpi, stațiunile sale de schi sunt deja deschise, astfel că ar putea reprezenta o destinație pentru cetățenii UE în cazul în care se va lua decizia de a închide stațiunile la nivelul blocului comunitar.

 

Purtarea măștilor este obligatorie în stațiunile elvețiene însă deschiderea acestora a atras oricum critici din partea Organizației Mondiale a Sănătății.

 

„Odată ce vor scădea ratele infecțiilor, și ele vor scădea, putem fi oricât de liberi dorim. Dar acum? Ar trebui deschise stațiunile de schi? În ce condiții?”, a declarat delegatul special al OMS David Nabarro.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed