Gestionarea fără hibe a resurselor. Ce sunt ERP-urile?

0

Chiar dacă era arhivelor fizice a apus de mult, efectele ei încă se simt: modernizările s-au făcut treptat, adesea lăsând în urmă o sumedenie de platforme digitale individuale. Deși transferul de date între aceste platforme se poate face destul de ușor, această abordare lasă totuși de dorit.

Datorită lipsei de centralizare tendințele de piață, ritmul unui proiect și alți parametrii vitali pentru orice firmă trebuie consolidate și analizate manual, în lipsa unui ERP.

Un ERP (Enterprise Resource Planning) este o suită de soluții software care poate fi folosită pentru a centraliza datele unei firme, a coordona munca între echipe, a aloca resurse fizice unui proiect și așa mai departe.

Cel mai bine cunoscut ERP este SAP, o suită care se adresează în principal întreprinderilor mari. Din păcate, costul acestei suite, cât și opțiunile de configurare ale suitei sunt și ele mai potrivite pentru firmele de mare anvergură. Există însă și ERPuri pentru întreprinderi mici și medii, cum ar fi Naav, un modul dintr-un viitor ERP care se adresează în principal firmelor de software development de mici dimensiuni.

Creată și distribuită de Navitech Systems, Naav oferă toate capabilitățile de gestionare a resurselor necesare pentru software development la un preț accesibil pentru orice buget. Scopul principal al programului este să simplifice operațiunile de zi cu zi a unei firme de development, astfel realocând timpul utilizat în scopuri administrative către scopuri creative.

Naav este rezultatul colaborării între Daniel Grigoraș și Ciprian Șutu, care au simțit pe pielea lor lipsa acută a unei soluții ERP pentru bugete limitate de-a lungul carierei lor. Astfel, pe lânga serviciile de web development din portofoliu, cei doi au început să creeze Naav pentru uz personal, însă și-au dat seama că munca lor poate fi de folos și altora, lucru ce a dus la pregătirea produsului pentru comercializare. În prezent, Naav a început deja să-și facă simțită prezența pe piață, suita fiind utilizată de către VBRLabs și alte întreprinderi. Cei doi au deja mai mult de 10 proiecte finalizate, în colaborare cu VBRLabs, NTT Data și alte firme.

Daniel Grigoraș, co-fondatorul Navitech Systems, își motivează decizia de a comercializa platforma original concepută pentru uz propriu prin dorința de a sprijini alți developeri locali.

„Simțind pe propria-mi piele lipsa unei astfel de soluții, am conștientizat nevoia pieței unei soluții ERP care sa fie flexibila, disponibila pentru orice buget și ușor de folosit. Când ești la început de drum, dar nu numai, un ERP simplu, indiferent buget, poate face diferența între un proces de dezvoltare haotic și unul foarte organizat, ce poate livra în timp record.”

Cei doi fondatori oferă și servicii de web development și web design – folosindu-se, bineînțeles, de Naav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.