Greii ruși de la GAZPROM vin cu bani mulți în Portul Constanța

0
13
Greii ruși de la GAZPROM vin cu bani mulți în Portul Constanța

Gazpromneft, divizia petrolieră a gigantului rus de stat din sectorul gazelor naturale Gazprom, a majorat cu 72% capitalul social al subsidiarei sale românești specializate în operațiuni de alimentare cu combustibil a navelor (bunkeraj) din Marea Neagră în portul Constanța, Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA, pe care a preluat-o în urmă cu circa 7 ani.

 

Sănătatea nu contează! Doar puterea. Reacția lui Ciolacu după declarațiile lui Iohannis

 

 

Astfel, Gazpromneft Marine Bunker LLC din Federația Rusă, entitate controlată de Gazpromneft, a adus recent 12,645 milioane lei la capitalul firmei constănțene, acesta crescând de la 17,505 la 30,15 milioane lei. Anul trecut, Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA și-a redus pierderile cu peste 81%, de la 3,63 milioane lei la doar circa 685.000 lei, în vreme ce cifra de afaceri a companiei a urcat cu 89%, la 414,72 milioane lei.

 

Tăriceanu DEMISIONEAZĂ. La ce partid se duce și cine îi va fi șef

 

 

Gazpromneft a preluat în 2013 operațiunile de bunkeraj de la Constanța ale grupului Unicom Holding, deținut de familia Iavorski, a fostului ministru al Energiei din Republica Moldova Constantin Iavorski. Gazpromneft Marine Bunker Balkan operează în portul Constanța două vase de bunkeraj, un vas de stocare de carburanți cu capacitate de 4.000 de tone și 2 barje. De asemenea, are închiriată o capacitate de depozitare de 1.500 de tone la operatorul român de stat Oil Terminal.

 

Combustibilul naval este adus de la rafinăriile Gazpromneft din Rusia și Serbia. În afara Rusiei, pe lângă Constanța, Gazpromneft mai derulează operațiuni de bunkeraj la Marea Baltică, în porturile Tallinn (Estonia) și Riga (Letonia).