AcasăMoney&PeopleGrigore Leșe s-a mutat la biserică. Recent a trecut printr-un accident vascular!

Grigore Leșe s-a mutat la biserică. Recent a trecut printr-un accident vascular!

Grigore Leșe s-a mutat într-o biserică din Parcul Titan. Marele folclorist și om de televiziune a ales să fie alături de icoane și fețe bisericești, după ce a trecut de o cumpănă, un accident vascular.

Profesor doctor la Facultatea de Litere și Universitatea de Muzică, Leșe (67 ani) și-a stabilit domiciliul la Complexul Parohial Sf Antonie cel Mare din București.  Prezentatorul televiziunii publice a ajuns să locuiască în modernele chilii urbane după un accident vascular. Cântărețul a fost salvat de doctorii Spitalului  de Urgență Floreasca. Artistul locuia la ultimul etaj al unui bloc fără lift, iar starea sa de sănătate nu-i mai permite efortul. Încălțat cu cizme lungi, inspirate din portul popular și purtând mereu pe cap pălării deosebite, artistul și profesorul de muzică ce dă lecții de folclor autentic nu s-a lepădat la domiciliul monahal de Lexus-ul său.

Părintele prof. Dan Bădulescu despre vaccin: ”Eficiența lui e apă de ploaie”

”Am ajuns în acest loc minunat după o situație delicată din viața mea, o perioadă agitată. M-am ostenit atât de tare, încât, în decembrie, am făcut un accident vascular. Am fost internat, la Floreasca. Au fost mai multe variante unde să locuiesc, însă eu am ales să vin aici, la Parohie. Câteodată este bine să schimbi locul și oamenii. Unde mă aflu în momentul acesta, este o lume a pregătirii sufletului pentru întâlnirea cu Dumnezeu, prin rugăciune. Am fost crescut de bunicii mei în rugăciune, am rădăcină adâncă. Am crescut într-o comunitate țărănească, unde oamenii îl înconjoară pe Dumnezeu. Locul unde stau acum se potrivește cu locul copilăriei mele. Aici pot să creez și să trăiesc profund. Nu vreau să mă risipesc”, spune maestrul Grigore Leșe, care are tot ce-i trebuie la așezământul bisericesc. Leșe s-a mutat cu tot cu cărți, câteva sute de volume, dar și o colecție impresionantă de instrumente populare și pălării.

Aniversare istorică! Regina Elisabeta a II-a împlinește luna acesta 95 de ani. Intenționează să abdice de ziua sa

Ultimele Articole