AcasăActualitateUPDATE. Grupul de studenți, prins într-o zonă afectată de cutremurul din Turcia,...

UPDATE. Grupul de studenți, prins într-o zonă afectată de cutremurul din Turcia, ajunge azi în România. Mesajul MAE

MAE anunță luni că Ambasada României de la Ankara a fost contactată la telefonul de urgență de un grup de cetățeni români care se află cazați într-o hotel localitatea Kahraman Maraş, Turcia, afectată de devastatorul cutremur.

UPDATE 12,00: Cei nouă studenţi români şi profesorul coordonator vor fi repatriaţi luni, ei urmând să fie preluaţi la bordul aeronavei care va transporta echipele de salvatori români către Turcia, anunţă Biroul de presa al Guvernului.

Știre inițială: Grupul de români, format din nouă studenţi şi un profesor coordonator, a solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere, astfel că o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara se deplasează la acest moment la faţa locului, cu două autovehicule, în vederea preluării cetăţenilor români.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice de către un grup de studenţi Erasmus, cetăţeni români, care se aflau cazaţi la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, Turcia, afectată de cutremurul produs la 6 februarie 2023.

Grupul de cetăţeni români, alcătuit din nouă studenţi şi un profesor coordonator, a solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere. Ca urmare a dialogului reprezentanţilor ambasadei cu cetăţenii români şi cu autorităţile locale, s-a confirmat faptul că cetăţenii români sunt în siguranţă”, anunţă ministerul.

Echipa consulară a plecat deja spre locul unde se află cei 10 români

La ora transmiterii acestei știri, echipa mobilă a ambasadei române se deplasează la acest moment la faţa locului, cu două autovehicule, în vederea preluării cetăţenilor români, urmând a fi stabilite ulterior detaliile privind transportul în România, precizează MAE.

„Până la acest moment, nu au fost înregistrate alte solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest cutremur sau semnalari din partea autorităţilor turce privind cetăţeni români afectaţi”, spune ministerul.

Ambasada, pregătită să acorde asistență românilor afectați se seism

Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, dacă situaţia o va impune.

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +90.532.318.1726.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.