AcasăEconomieGrupul elveţian Ameropa, din care face parte Azomureş, ia un credit sindicalizat...

Grupul elveţian Ameropa, din care face parte Azomureş, ia un credit sindicalizat de 347 de milioane de euro în vederea finanţării capitalului de lucru pentru operaţiunile sale din România

“Grupul de companii Ameropa, din care fac parte Azomureş – cel mai mare producător de îngrăşăminte din România, Ameropa Grains – cel mai mare trader de cereale şi Chimpex – lider în operaţiunile portuare, au semnat un credit sindicalizat de tip revolving multivalută în valoare de 347 de milioane de euro. Sindicatul de bănci este format din Banca Comercială Română şi Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali mandataţi iniţiali şi bookrunners împreună cu ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti şi UniCredit Bank SA, în calitate de aranjori principali mandataţi. BCR a acţionat în această tranzacţie şi ca agent de agent de documentaţie, de facilitate şi garanţii”, anunţă BCR.

De asemenea, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acţionat drept consultant legal al creditorilor, iar Popovici Nitu Stoica & Asociaţii (PNSA) a acţionat în calitate de consultant legal  din partea împrumutaţilor.

Facilitatea sindicalizată, care a fost modificată şi prelungită, va fi utilizată de entităţile din România ale Grupului Ameropa pentru finanţarea nevoilor de capital de lucru. Documentaţia prevede, de asemenea, o clauză de tip acordeon care va permite grupului să acceseze fonduri suplimentare de până la 104 milioane de euro, în funcţie de necesitaţile de finanţare generate de creşterea preţurilor la cereale şi îngrăşăminte.

Ameropa este un grup cu operaţiuni în sectorul agricol, cu sediul în Elveţia, fondat în 1948, cu activităţi la nivel mondial, care acoperă întregul lanţ de aprovizionare, de la producţie, logistică, comercializare şi distribuţie. Activitatea de bază a grupului este comercializarea şi distribuţia globală de îngrăşăminte şi produse alimentare şi furajere, cu ajutorul activelor complementare, cum ar fi silozuri, depozite şi facilităţi portuare, precum şi active adiacente, cum ar fi fabricile de producţie de îngrăşăminte. Activ în peste 30 de ţări, grupul este cel mai mare exportator de cereale din regiunea Dunării şi cel mai mare comerciant global independent de îngrăşăminte, care investeşte selectiv în active logistice şi de procesare.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 18 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 322 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR dispunând de cea mai mare reţea naţională de ATM-uri şi maşini multifuncţionale – aproape 1.700 de echipamente, şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce. 

Ultimele Articole