AcasăEconomieAutoGrupul Volvo Cars este pe cale de a fi cumpărat de compania...

Grupul Volvo Cars este pe cale de a fi cumpărat de compania Geely Automobile

“Grupul chinez Geely finalizează un plan ce presupune cumpărarea unei participaţii majoritare în cadrul Volvo Cars”, a anunţat Dagens Industri, care citează o sursă anonimă apropiată dosarului.

Potrivit publicaţiei, Ford, ce deţine în prezent Volvo, trebuie să ia în august o decizie oficială în ceea ce priveşte vânzarea, permiţând preluarea subsidiarei de către constructorul chinez.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Ford a refuzat să comenteze, mulţumindu-se să spună că discuţiile legate de posibila vânzare a Volvo continuă.

Potrivit Dagens Industri, în cazul în care afacerea ar fi încheiată, compania Volvo va fi evaluată la 20-25 miliarde coroane (1,9-2,4 miliarde euro).

Ford, care a achiziţionat capitalul total al Volvo în 1999, pentru 6,4 miliarde dolari, ar urma totuşi să rămână acţionar al constructorului suedez aflat în pierdere, pe care încearcă să-l vândă din toamna anului 2008.

“Ford intenţionează să rămână acţionar minoritar al grupului cel puţin în următorii şapte sau opt ani”, a anunţat Dagens Industri.

Geely Automobile, principalul constructor auto chinez independent, cu peste un sfert din piaţa chineză, are o capacitate anuală de producţie estimată la 300.000 unităţi.

Ultimele Articole