Guvernul a amânat până la 1 octombrie introducerea rovinietei electronice

Decizia de amânare a termenului a fost luată prin ordonanţă adoptată de Guvern.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţase iniţial că rovinieta electronică va fi introdusă la 1 august.

CNADNR a selectat, la sfârşitul lunii decembrie 2009, consorţiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea contractului fiind de 35,96 milioane de lei, fără TVA.

Din cauza numeroaselor contestaţii formulate asupra procedurii de achiziţie, contractul a fost însă încheiat abia în iunie 2010, conform documentului adoptat de Executiv.

„Având în vedere complexitatea sistemului care va trebui livrat de câştigătorul licitaţiei, acesta nu poate fi realizat într-un termen atât de scurt încât la data de 1 august 2010 să fie funcţional. În aceste condiţii, este necesară prorogarea termenului de achitare a tarifului de utilizare prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMC) şi, implicit, a celorlalte activităţi care derivă din utilizarea sistemului, de la 1 august 2010 la 1 octombrie 2010, dată la care sistemul va fi funcţional”, se arată în ordonanţă.

Odată cu implementarea sistemului electronic de emitere şi control al taxei de drum, trebuia să fie introdusă şi rovinieta cu termen de valabilitate de 90 de zile, dar şi acest termen a fost amânat pentru 1 octombrie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed