Guvernul SUA cere băncii UBS să divulge numele unor clienţi americani

Departamentul american al justiţiei cere oficialilor UBS să dezvăluie numele a peste 50.000 de clienţi americani, care deţin conturi deschise la banca elveţiană, ca parte a unui proces intentat băncii.

La rândul său, UBS a anunţat că prin divulgarea listei clienţilor, ar încălca legile privind secretul bancar.

Cererea primită de Curtea de Justiţie arată că Fiscul (Internal Revenue Service, IRS) „vrea să afle identitatea clienţilor şi alte informaţii privind conturile acestora deschise la o bancă elveţiană care a întreprins în mod regulat afaceri în secret cu Statele Unite, încălcând legile americane”.

O audiere a fost programată pentru 13 iulie.

În februarie, UBS a fost de acord să ofere numele câtorva clienţi şi să plătească o amendă de 780 milioane dolari ca să scape de acuzaţiile de fraudă ale autorităţilor americane, care suspectau banca că a ajutat clienţi bogaţi din Statele Unite să evite plata taxelor.

Dar oficialii americani au argumentat că oferta UBS nu este de ajuns şi au cerut, de atunci, identitatea acestor clienţi.

Purtătorul de cuvânt al UBS, Karina Byrne, a declarat că banca „ar accepta o soluţie potrivită” pentru evitarea unui proces, dar a spus că încă nu s-a ajuns la o înţelegere.

Guvernul american suspectează 52.000 de american de folosire a conturilor deschise la UBS pentru ascunderea unor active şi taxe neplătite de aproape 15 miliarde dolari.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed