x


 • EUR
  4.7081
  USD
  4.1377
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

Guvernul vrea să atragă investiții de peste un miliard de euro și lansează o schemă de ajutor de stat

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul a lansat o nouă schemă de ajutor de stat pentru investiţii private mai mari de 10 milioane de euro, ţinta Executivului fiind atragerea de investiţii de peste un miliard de euro. De asemenea, premierul a anunțat și intenția de a înființa o agenție de stat care să se ocupe exclusiv de investitorii străini.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.05.2018, 12:29 | Actualizat: 16.05.2018, 12:29

„Astăzi anunțăm că în scurt timp se va deschide schema de ajutor de stat pentru investițiile private mai mari de 10 milioane de euro, în investiții în deschiderea sau extinderea capacităților de producție. Nu vă ascund faptul că ținta noastră finală este să atragem investiții de peste un miliard de euro”, a declarat Dăncilă la Parlament.

 

 

Premierul a precizat că aceste investiții vor crea mii de locuri de muncă și vor contribui la creșterea veniturilor bugetare, adăugând că cchema de ajutor de stat lansată miercuri este doar o parte a pachetului de stimulare a investițiilor în România.

 

 

De asemenea, premierul a anunțat că Guvernul va înființa în perioada următoare Agenția Română pentru Investiții Străine și Exporturi.

 

 

„Vom înfiinţa în următoarele luni Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Exporturi, un centru de tip one-stop shop, o agenţie cu flexibilitate mare, cu manageri de proiect dedicaţi. Va fi un corp de manageri specializaţi pe sectoarele strategice din punct de vedere economic pentru România în vederea atragerii de investiţii. Suntem conştienţi că încurajarea marilor proiecte de investiţii va conduce la creşterea exporturilor cu valoare adăugată, creşterea gradului de integrare locală a proceselor de producţie, mai multe contracte şi locuri de muncă pentru IMM-uri şi reducerea importurilor”, a mai spus Dăncilă.