Gyuri Pascu ar fi împlinit 60 de ani! Va fi comemorat cu acorduri de chitară

Muzician, umorist, scenarist și scriitor, Ioan Gyuri Pascu ar fi împlinit mâine 60 de ani. Trupa sa se stânge pentru un concert inedit, în amintirea simpaticului artist.

Au trecut cinci ani de la tragica dispariție a marelui muzician și actor și durerea celor ce l-au cunoscut și admirat este încă vie. Gyuri a lăsat în urmă zeci de momente umoristice, melodii și amintiri unice celor cu care s-a aflat sub semnul prieteniei. O parte a cântecelor sale se vor auzi pe o terasă din Herăstrău, ultimul loc artistul a cântat. Vor concerta in memoriam Gyuri Pascu trupa sa, Teo Boar, Vlady Cnejevici și actorul Dorin Andone, dar și Adi Vascu. Ioan Gyuri Pascu, cunoscut ca membru al grupului de umor Divertis, fondat în 1987, dar și ca artist fondator al unor trupe de succes precum The Blue Workers sau Pacific, s-a stins din viață în urma unui infarct pe 26 septembrie 2016. În urmă 2012 ani artistul mai suferise un infarct miocardic.

Teo Boar va cânta în memoria bunului său prieten si coleg de scenă, Gyuri Pascu

Clipe de cumpănă pentru Victor Socaciu. A fost iar operat după transplantul de rinichi!

Gyuri Pascu ar fi împlinit 60 de ani! Înainte să devină un mare artist a lucrat ca strungar și profesor suplinitor 

Puţină lume a știut, Ioan Gyuri Pascu a fost calificat inițial ca strungar. Mai mult, Gyuri a şi practicat această meserie timp de două luni deoarece dăduse greş la examenul pentru admiterea la facultate. “După armată am fost învăţător suplinitor într-un sat din Sibiu, apoi am făcut facultatea la româno-spaniolă şi am fost repartizat la Ulmu, Călăraşi, până înainte de Revoluţie”. În satul Ulmu naveta zilnic, ”cu rata”, preț de 86 de kilometri. Inițial a locuit în sat însă n-a rezistat prea mult la ţară, aşa că s-a mutat la prietenul său și, mai târziu coleg în trupa Divertis, Cătălin Mereuţă. Pe vremea aceea, el era repartizat ca inginer la Călăraşi. ”Făceam naveta zilnic aproape 100 kilometri. Eram tânăr, nu resimţeam ca acum oboseala”, ne-a povestit Gyuri. ”Toți îmi spuneau pe vremea aceea, mai ales când veneam la festivaluri muzicale ”nebunul cu de la Ulmu”.

Gyuri Pascu ar fi împlinit 60 de ani! Fosta sa soție a scos postmortem o nouă ediție a volumului artistului – ”Viață Adevăr Lumină”

Fosta sa soție, Daniela Marin a scos de la tipar ediția a doua a volumului defunctului artist ”Viață Adevăr Lumină”, îmbogățită cu ilustrații, după cum spune însăși editorul, în special ”cu imaginea  aurorei boreale pe care Gyuri își dorea să o vadă cândva”. Cartea-album, a cărei primă ediție a apărut în 2012 și s-a bucurat de succes, cugetările artistului trecut în neființă în urmă cu cinci ani sunt completate cu imagini-metaforă din România și din lume semnate de mai mulți artisti fotografi din rândul cărora se numără chiar mama copilului lui Gyuri Pascu.

Îl vreți pe Rică Răducanu la petrecerile voastre? Vine și contracost. ”Mă duc acolo unde oamenii mă vor”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed