x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(14) "moneyamppeople"

Horațiu Mălăele readuce în actualitate ”Take, Ianke și Cadâr”, marele succes al teatrului românesc

”Take, Ianke și Cadâr”, una din cele mai jucate și de succes piese ale teatrului românesc este readusă în actualitate cu o distribuție de zile mari. Horațiu Mălăele, Răzvan Vasilescu și Mihai Constantin pun în scenă la Bulandra textul lui Victor Ioan Popa a cărui premieră a avut loc în 1932.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.10.2020, 15:14

Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie mai fac parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.

Regizată de Horațiu Mălăele, savuroasa comedie în trei acte redă clasica problemă, tipologiile umane diferite. Horațiu îl întruchipează pe evreul Ianke, rolul  turcului Cadâr fiind dat lui Răzvan Vasilescu, iar românul Take fiind Mihai Constantin.

Piesa aduce în prim plan povestea de viaţă a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei şi religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintindu-ne astfel că diferenţele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni. Dar şi că buna înţelegere poate funcţiona pe fondul acceptării şi al asumării a ceea ce ne defineşte şi ne diferenţiază de ceilalţi. Premiera spectacolului este programată pentru luna decembrie, la sala Liviu Ciulei.

Anda Adam și-a parcat bolidul pe 2 locuri rezervate persoanelor cu dizabilități! Internauții au făcut-o praf

Una dintre cele mai de succes distribuții a piesei a fost trioul de aur Gheorghe Dinică, Marin Moraru și Radu Beligan (FOTO). Sub această formula de succes a Teatrului Național din București, piesa, UNA devenită clasică, s-a jucat de sute de ori între 2001 și 2007. Alături de monștrii sacri ai teatrului românesc au mai urcat pe scenă Mihai Călin, Valentin Uritescu și Monica Davidescu.

Ducu Bertzi, operat de urgență! Artistul se află în convalescență și și-a amânat următoarele concerte