AcasăEconomieIerusalimul se aşteaptă să înregistreze între 2,2 şi 2,5 milioane de turişti,...

Ierusalimul se aşteaptă să înregistreze între 2,2 şi 2,5 milioane de turişti, până la finalul anului

”Aproape 250.000 de turişti au vizitat Israelul în luna iulie, 2022 (faţă de 49.200 în iulie, 2021 şi 322.800 în iulie, 2019). Aceasta reprezintă o scădere cu doar 22,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022 şi o mare speranţă pentru ca turismul din Israel să se apropie în acest an de cifrele din 2019”, anunţă Ministerul Turismului din Israel.

Autorităţile de la Ierusalim se aşteaptă ca până la finalul anului să înregistreze între 2,2 si 2,5 milioane de turişti.

„Tendinţa pozitivă continuă şi, conform informaţiilor pe care le avem, aceasta va continua şi în luna august. Evenimentele din ultimele zile legate de operaţiunea din Gaza nu sunt de aşteptat să aibă un impact asupra sutelor de mii de turişti care vizitează Israelul în această lună. Ei continuă să se bucure de ţara noastră frumoasă şi unică, cu siturile sale religioase, culturale şi istorice variate şi o viaţă de noapte vibrantă şi o scenă de divertisment”, a declarat Ministrul Turismului din Israel, Yoel Razvozov.

Chiar dacă numărul de pasageri care folosesc aeroportul Ben Gurion continuă să crească, Autoritatea Aeroporturilor din Israel a anunţat recent că procesul de plecare pentru pasageri a fost scurtat cu aproximativ o oră. Potrivit autorităţilor, procedurile înainte de zbor de la intrarea în aeroport şi până la îmbarcare durează în prezent în medie 100 de minute, comparativ cu 160 de minute în luna iunie.

Autoritatea Aeroporturilor din Israel adaugă că pentru cei care fac check-in online şi ajung pe aeroportul Ben Gurion doar cu bagaj de mână, timpul mediu de plecare a scăzut de la 33 de minute la doar 20 de minute.

Datele arată că peste 2,1 milioane de pasageri au trecut prin aeroportul Ben Gurion în luna iulie. În august, se estimează că 2,4 milioane de pasageri vor folosi aeroportul principal al Israelului. Aceasta este o creştere a traficului de pasageri în ultimele luni şi ajunge rapid la cifrele record din 2019 înainte de pandemia de Covid-19, când au existat 2,8 milioane de pasageri în lunile iulie şi august.

În egală măsură, numărul bagajelor de cală care nu au fost încărcate în avion pe aeroportul Ben Gurion a scăzut cu 70% în luna iulie.

 

Ultimele Articole