IMAGINI DE COLECȚIE cu Victor Rebengiuc în una din ultimele sale reprezentații! Marele actor își va încheia peste câteva zile cariera prodigioasă

 Lumea artistică și publicul român îl sărbătorește vineri pe Victor Rebengiuc, marele nostru actor care împlinește 90 de ani! O vârstă respectabilă, o viață dedicată scenei și un destin împlinit.

Longevivul actor are programate ultimele trei reprezentații, diseară, dar și imediat după ziua sa de naștere (pe 11, respectiv 12 februarie), pe scena Teatrului Bulandra.

Sala intimă și respectabilă a Bucureștiului cultural unde ilustrul artist și intelectual a ales printr-un efort considerabil să-și încheie cariera. Teatru unde a jucat cea mai mare parte a carierei sale gigant, 65 de ani de dăruit emoții artistice de pe scenă și din spatele camerelor de luat vederi.

IMAGINI DE COLECȚIE cu Victor Rebengiuc.FOTO: money.ro

Imagini de colecție cu Victor Rebengiuc în una din ultimele sale reprezentații, pe scena Teatrului Nottara. Vineri împlinește 90 de ani

Vizibil afectat mai ales după problemele de sănătate, Victor Rebengiuc a ales un rol aparte pentru finalul carierei sale,  ”Tatăl” din piesa omonimă de Florian Zeller. Alături de Victor Rebengiuc, care joacă rolul unui ”bătrân părinte care îşi caută reperele fixe, rătăcit printre percepţii fluide”, conform prezentării piesei, pe scenă se vor mai afla: Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu.

”Trupul meu nu-mi mai permite. Sănătatea mea e în mare suferinţă şi e greu! M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a spus Victor Rebengiuc, actor ce va rămâne în istoria Teatrului Bulandra (pe scena căruia joacă din 1957), dar și al Naționalului Bucureștean (unde a făcut istorie jucând în piesele ”Toți fiii mei”, ”Umbre” ori ”Regele moare”).

IMAGINI DE COLECȚIE cu Victor Rebengiuc. FOTO: money.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri