Încasări record la Hollywood. Vânzările de bilete la film din SUA şi Canada vor depăşi pentru prima oară 10 mld. dolari (VIDEO)

0
Încasări record la Hollywood. Vânzările de bilete la film din SUA şi Canada vor depăşi pentru prima oară 10 mld. dolari (VIDEO)
Industria filmului s-a dovedit rezistentă la recesiunea globală, iar Hollywood-ul a primit un cadou frumos de sărbători. Vânzările de bilete din Statele Unite şi Canada au trecut, pentru prima oară în istorie, de pragul de 10 miliarde de dolari. Cifra a fost lansată de analiştii site-ului Hollywood.com, care anticipează încasări suplimentare de 400 de milioaned de dolari în ultimele zile ale anului.

 Filmele prind la fel de bine şi în restul lumii. Vânzările de bilete în celelate ţări au depăşit deja 15 miliarde de dolari, în creştere cu 5% faţă de nivelul din 2008. Specialiştii spun că oamenii din întrega lume au fost forţaţi să găsească alternative mai ieftine de recreere, iar filmul a făcut parte din această categorie. În plus, 2009 a adus şi o serie de filme foarte aşteptate, care au ridicat puternic vânzările, precum al şaselea film din seria Harry Potter, Transformers şi Avatar. Warner Brothers, deţinută de grupul Time Warner, a fost câştigătorul net, cu încasări de 1,9 miliarde de dolari din filmele distribuite.

Veniturile bune ale Warner Brothers s-au datorat unor pelicule precum Harry Potter şi prinţul semi-pur sau Marea Mahmureală. Iar veştile bune nu se încheie aici pentru industria filmului. Specialiştii spun că pe măsură ce numărul persoanelor din clasa mijlocie creşte la nivel global, tot mai mulţi vor trece pragul cinematografelor.

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel