AcasăActualitateIncendiul de la Brazi: A fost găsită o persoană decedată!

Incendiul de la Brazi: A fost găsită o persoană decedată!

Pompierii continuă să intervină joi dimineaţă la incineratorul de deşeuri de lângă Ploieşti, la peste 24 de ore de la izbucnirea unui puternic incendiu care a afectat o suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi. De asemenea, în zona afectată de foc a fost găsită şi persoana care se presupune că se află la originea incendiului.

 

Conform ISU Prahova, în momentul de faţă nu mai sunt focare vizibile, însă cu siguranţa arde mocnit pe dedesubt, unde pompierii nu au acces să ajungă cu apă, ceea ce face necesară prezenţa acestora în continuare.

Echipele de intervenţie au pătruns în zona afectată, şi au găsit persoana care se presupune că s-ar fi aflat la originea incendiului.

Incendiul de pe platforma incineratorului SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, judeţul Prahova, a fost anunţat la 112 miercuri, la ora 2.45. Potrivit declaraţiei şefului Gărzii de Mediu, au ars peste 500 de tone de vopseluri, tonere, uleiuri, diferite deşeuri din zona spitalicească, medicamente expirate.

Incineratorul deţine autorizaţie de securitate la incendiu din anul 2011, cu obiect de activitate ”hală incinerator deşeuri periculoase”.

Ultimul control a fost în data de 08.01.2021, ocazie cu care s- au aplicat 2 amenzi în cuantum de 7500 lei pentru instalaţia de hidranţi care nu funcţiona şi diminuarea gabaritului căilor de evacuare prin amplasarea de pubele la intrarea în hală.

”Din declaraţiile paznicului parcului industrial Brazi, un angajat al societăţii Eco Burn a intrat în incinta parcului minţind ca îşi lasă bicicleta şi pleacă în cursă cu un şofer. În scurt timp, a izbucnit incendiul şi paznicul a telefonat la ISU anunţând incidentul. Menţionăm ca angajatul S.C. a pătruns în mod ilegal în incinta parcului industrial Brazi şi a Societăţii Eco Burn, în afara orelor de program şi fără acordul societăţii. La faţa locului a lăsat o bicicletă în scopul inducerii ideii de sinucidere, fapt confirmat şi din declaraţiile tatălui său care a precizat organelor abilitate ca a fost informat de S.C. ca se va sinucide”, a transmis ulterior societatea care operează incineratorul.

 

 

Ultimele Articole