Începe procesul lui Vlad Pascu. Mama uneia dintre victime: Aş fi vrut să văd cum arată cel care mi-a omorât copilul

0

Procesul lui Vlad Pascu, tânărul care drogat fiind a lovit mortal cu maşina doi tineri şi a rănit alţi trei, la 2 Mai , în vara anului trecut, începe joi, la Judecătoria Mangalia.

UPDATE – Procesul în care este judecat Vlad Pascu a fost amânat pentru câteva ore, urmând să înceapă după ora 12.

Iniţial, era programat  ora 9, dar ar fi fost luată această decizie de modificare deoarece în cursul acestei dimineţi la Tribunalul Constanţa se judecă contestaţia lui Vlad Pascu la prelungirea mandatului de arestare preventivă, decizie luată de Judecătoria Mangalia. 

“Vrea în libertate, nu? Pentru continuarea studiilor? Până acum nu s-a gândit că trebuie să studieze. Presupun că dacă legea îi dă câţiva ani de închisoare are tot timpul să se pregătească”, a reacţionat mama tinerei moarte în accidentul de la 2 Mai când a aflat că Vlad Pascu vrea să părăsească arestul preventiv. 

Ea a mai declarat jurnaliştilor că va cere schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor. 

“Să fie pedeapsa mai aspră, din moment ce te-ai urcat drogat la volan, ţi-ai asumat. De ce te-ai urcat drogat?”, a explicat femeia.

Ea a recunoscut că şi-ar fi dorit să îl vadă pe Vlad Pascu la instanţă. 

“Aş fi vrut să văd cum arată cel care mi-a omorât copilul. E foarte greu. A început facultatea, ea era la facultate. Copilul meu nu mai termină facultatea. El de ce nu s-a pregătit până acum? Acum îşi doreşte să se pregătească”, a afirmat mama tinerei decedate în accident.

Femeia a mai declarat că nicio pedeapsă primită de Vlad Pascu nu poate alina durerea pierderii fiicei şi a precizat că îşi doreşte ca autorul accidentului să nu scape nepedepsit.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Vlad Pascu va fi judecat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Procurorii au stabilit că în dimineaţa de 19 august 2023 Vlad Pascu a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la intrarea în localitatea 2 Mai a intrat cu maşina într-un grup de persoane care se deplasa pe marginea drumului. În urma accidentului doi tineri, de 20 ani şi 21 de ani au murit, iar alţi trei tineri au fost răniţi.

Vlad Pascu a părăsit locul accidentului şi a fost descoperit de poliţişti în localitatea Vama Veche.

El se află în arest preventiv din data de 20 august 2023. Vlad Pascu a mai solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură preventivă mai blândă, dar instanţa i-a respins cererea. 

În urma acestui accident mai mulţi poliţişti şi-au pierdut funcţiile din cauza modului în care au acţionat în orele de dinaintea producerii evenimentului rutier, printre aceştia aflându-se şi fostul şef al IPJ Constanţa, Adrian Glugă. 

De asemenea, după această tragedie, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat o reorganizare a Poliţiei Judeţene Constanţa. 

Totodată, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.