Începe RĂZBOIUL cu WhatsApp. Prima instituție din România care renunță la aplicație

0
5
Începe RĂZBOIUL cu WhatsApp. Prima instituție din România care renunță la aplicație

Aplicaţia de mesagerie WhatsApp nu respectă GDPR, Regulamentul General de Protecţia Datelor. Cel puţin, aceasta este concluzia celor de la Poliţia Locală Constanţa.

“În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea cerințelor Regulamentului general privind protecția datelor (…) s-a constatat că aplicația WhatsApp folosită de către Poliția Locală în preluarea solicitărilor primite de la cetățeni nu respectă prevederile legale în vigoare. Din acest motiv, începând cu data de 01.02.2021 suntem nevoiți să renunțăm la utilizarea acesteia”, se spune într-o postare de pe pagina de Facebook a Primăriei Constanţa.

Potrivit sursei citate, Primăria Constanța lucrează în prezent la o alternativă de implementare a unui echipament cu 2 linii telefonice, la care cetăţenii să poată face sesizări.

Până la implementarea noii soluţii, dispeceratul Poliției Locale preia solicitările constănțenilor la numărul de telefon 0241/484205. Sesizările mai pot fi transmise în scris sau prin intermediul poștei electronice la adresa de email poliția.locală@primăria-constanta.ro sau primarie@primaria-constanta.ro, se precizează pe pagina de Facebook a Primăriei.

Unde încalcă WhatsApp legea de protecţie a datelor

WhatsApp a anunţat o actualizare a politicii de confidențialitate care a provocat confuzie și i-a determinat pe unii utilizatori să migreze spre alte aplicaţii de mesagerie, precum Signal și Telegram.

Actualizarea anunţată se referă la interacţiunea utilizatorilor cu companiile prezente pe WhatsApp însă cei care au renunţat la WhatsApp au invocat temerile că Facebook, proprietarul aplicației, va primi mai multe date personale.

WhatsApp urma să înceapă din 8 februarie să solicitate utilizatorilor să accepte termenii actualizați pentru a continua să utilizeze aplicația. Din cauza reacţiei negative a publicului, Facebook a decis să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a noii politici.

Conform Facebook, nimeni nu va avea contul suspendat sau șters pe 8 februarie iar utilizatorii vor putea să se adapteze treptat la noua politică de confidenţialitate, până pe 15 mai anul curent.