AcasăActualitateÎnchiderea magazinelor la 18.00 crează HAOS: Sănătatea românilor este în PERICOL

Închiderea magazinelor la 18.00 crează HAOS: Sănătatea românilor este în PERICOL

PSD acuză autoritățile că măsura închiderii magazinelor la ora 18.00 duce la aglomerare, iar oameni sunt înghesuiți la cozile uriașe de la case: „Două Românii… Oamenii care fac regulile – dar nu le și respectă – și românii care le suportă”.

„Două Românii… Oamenii care fac regulile – dar nu le și respectă! – și românii care le suportă! Iată efectul închiderii magazinelor la ora 18.00! Aglomerare, oameni înghesuiți la cozile uriașe de la case”, transmit social-democrații.

Totodată, ei reamintesc că au solicitat în instanță anularea acestei restricții.

„Pentru că ea nu doar că nu-i protejează pe români, dar le pune în pericol și sănătatea”, conchid social-democrații.

PSD a atacat în contecios administrativ, la Curtea de Apel București, decizia prin care se impune închiderea magazinelor la ora 18.00. Social-democrații susțin că actul normativ nu are o evaluare preliminară de impact, este nemotivat și nu a respectat transparența decizională.

În cererea trimisă Curții de Apel București, PSD cere anularea dispozițiilor HG 348/25.03.2021 prin care se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5.00-18.00, în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

PSD susține că actul normativ nu are o evaluare preliminară de impact, așa cum prevede art. 7 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă.

Ultimele Articole