Închisoare pentru angajații feroviari băuți sau drogați care refuză prelevarea de mostre biologice. Legea a fost promulgată

Feroviarii băuți sau drogați care refuză prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive vor face închisoare de la doi la șapte ani, prevede o lege promulgată luni de președintele Klaus Iohannis.

Președintele țării a promulgat, astăzi, legea care are ca obiect de reglementare completarea art.331 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, în sensul incriminării refuzului ori sustragerii angajaţilor cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive.

Astfel, potrivit legii, „refuzul ori sustragerea angajaţilor cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”.

Senatul a adoptat iniţiativa legislativă, ca prim for sesizat, iar votul unanim al Camerei Deputaţilor, din 16 octombrie, a fost unul decizional.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed