AcasăActualitateINCIDENT la ”Marius Nasta” din București. Instalația de climatizare de la unitatea...

INCIDENT la ”Marius Nasta” din București. Instalația de climatizare de la unitatea mobilă a scos fum puternic

Un incident a avut loc duminică seară la Institutul ”Marius Nasta” din București, unde instalația de climatizare de la unitatea mobilă de tratare a pacienților Covid (un TIR special amenajat) a scos fum puternic. Pompierii ISU au intervenit rapid și au închis unitatea, iar pacienții au fost mutați în clădirea spitalului. Nu există victime.

Ora 00.02: Senatoarea Diana Șoșoacă a ajuns la Institutul Marius Nasta și, fără mască, a început un scandal caracteristic: I-a pus zeci de întrebări lui Vlad Voiculescu și l-a acuzat de uciderea a 22 de oameni la Institutul Matei Balș. Vlad Voiculescu a refuzat să dialogheze cu ea, moment în care mai mulți bodyguarzi de la NEI Guard i-au blocat lui Șoșoacă accesul. Șoșoacă nu poartă mască de protecție

Ora 23.58: Șeful ISUBIF:

  • Echipamentul care a emanat abur sau fum este instalația de climatizare de la unitatea mobilă
  • Când pompierii au ajuns, nu exista flacără

Ora 23.53: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu:

  • E totul în regulă, a fost un incident minor, o sperietură mare însă. Sunt 7 pacienți, toți sunt în regulă
  • Viața nici unui pacient nu a fost pusă în pericol, toți au fost mutați în interior
  • Nu a fost un incendiu, ci o degajare de abur, de fum. Un echipament exterior spitalului, un TIR reechipat ca secție de ATI mobilă, care a fost verificat acum două luni

 

UPDATE Ora 23:24 Beatrice Mahler, managerul Spitalului ”Marius Nasta”:

  • ”În unitatea mobilă erau 7 pacienți, neintubați. Sunt în afara oricărui pericol. Unitatea a funcționat bine până acum (…). Erau internați în unitatea mobilă pentru că aparatele non-invazivă și ventilația sunt mult mai bune în ATI și poate apărea oricând nevoia intubării (…). O să revenim cu detalii în momentul în care revizia unității mobile va fi finalizată”, a declarat Beatrice Mahler.

UPDATE Ora 23:08 Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ajuns la Spitalul ”Marius Nasta”:

  • ”Este vorba de o caravană ATI. Înțeleg că a ieșit fum, n-a fost niciun moment foc, nu există victime, toată lumea este în siguranță. Toți pacienții care erau înăuntru erau neintubați, sunt transferanți, sunt locuri suficiente în Spitalul ”Marius Nasta”.

știrea inițială

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că nu sunt probleme la Spitalul ”Marius Nasta”, după ce a apărut informația că un incendiu ar fi izbucnit la unitatea mobilă de ATI a instituției:

  • ”Nu era foc, probabil era ceva la exterior. Nu sunt probleme. Între timp, probabil pacienții vor fi relocați”, a spus Arafat.

Nu există răniți, iar incendiul ar fi izbucnit de la o aerotermă.

Duminică seară, un apel la 112 anunța că de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta se degaja fum. În interiorul unității mobile erau 7 pacienți, dintre care 5 intubați. Aceștia vor fi relocați în cadrul altor secții din spital.

Au intervenit 8 autospeciale de stingere.

În acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului.

Ultimele Articole