x


  • EUR
    4.8701
    USD
    3.9758
string(16) "instant-articles"

Incredibil! Județul din România care va pierde până la 73% din populație

Populația țării va scădea cu 6 milioane de locuitori în următorii 50 de ani.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 27.11.2020, 14:41

Populația țării s-ar putea înjumătăți în următorii 50 de ani, arată Institutul Național de Statistică într-o lucrare publicată vineri la prânz. Declinul și îmbătrânirea populației va produce efecte în toate direcțiile: de la numărul de parlamentari și europarlamentari, la modificări structurale consistente în economie și societate. INS estimează populația în 4 variante de calcul: varianta constantă (care reprezintă o „variantă reper”, cu rol de a compara rezultatele obţinute prin menţinerea valorilor fertilităţii, speranţei de viaţă şi migraţiei nete din anul 2019 înregistrate în cadrul fiecărui judeţ), varianta optimistă, cea pesimistă și a patra, varianta medie (care e și varianta cea mai plauzibilă asupra evoluţiei populaţiei).

 

Trump NU VREA să plece de la Casa Albă! Motivul invocat de liderul SUA

 

În varianta constantă, România ar urma să ajungă în anul 2070 la 10,8 milioane locuitori.
În varianta optimistă, pentru anul 2070, rezultatul proiectării la nivel naţional este de 15,3 milioane locuitori

În varianta pesimistă de 11,8 milioane locuitori.

Îm varianta medie România ar urma să aibă, în anul 2070, o populaţie rezidentă de 13,2 milioane locuitori.

 

S-au stabilit RESTRICȚIILE pentru Sărbători! Ce NU au voie să facă românii

 

În varianta intermediară populaţia rezidentă este estimată, în anul 2070, la 13,8 milioane locuitori.

În toate variantele de proiectare, populaţia rezidentă a ţării se va reduce cu valori cuprinse între 4,1 milioane persoane (varianta optimistă) şi 8,6 milioane persoane (varianta constantă).

La nivel naţional populaţia feminină ar continua să fie predominantă, iar în anul 2070 ponderea acesteia în populaţia rezidentă totală ar varia de la 52,3% (în varianta intermediară) la 53,5% (în varianta constantă), înregistrând o creştere faţă de anul 2019 (51,1%). În anul 2070, numai în judeţele Giurgiu şi Teleorman populaţia feminină va fi minoritară (în toate variantele de proiectare) şi în judeţul Botoşani (în toate variantele de proiectare, cu excepţia variantei optimiste în care ponderea pe sexe va fi aproape egală, cu numai 0,1% în favoarea femeilor).