Trump NU VREA să plece de la Casa Albă! Motivul invocat de liderul SUA

Donald Trump a declarat pentru prima dată joi că va părăsi Casa Albă dacă este confirmată victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, făcând un alt pas spre recunoaşterea înfrângerii sale, relatează AFP preluat de agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă este gata să recunoască în mod oficial înfrângerea în cazul în care se confirmă că democratul Joe Biden va fi următorul preşedinte american, Trump a răspuns: ”Va fi ceva foarte dificil de acceptat, pentru că ştim că a existat fraudă masivă”.

Întrebat dacă va părăsi Casa Albă pe 20 ianuarie, ziua depunerii jurământului de către următorul preşedinte al Statelor Unite, el a răspuns : ”Bineînţeles ca o voi face. Şi ştiţi aceasta”.

Aceste afirmaţii făcute de Donald Trump au importanţă deoarece refuzul de a admite victoria adversarului său este unic în istoria ţării. Colegiul marilor electori se va întruni pe 14 decembrie pentru desemna oficial câştigătorul alegerilor prezidenţiale din SUA.

La rândul său, preşedintele ales Joe Biden a declarat din oraşul său Wilmington, Delaware: ”În America avem alegeri libere şi corecte şi respectăm rezultatele. Locuitorii şi legile acestei ţări nu vor accepta nimic altceva”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed