AcasăExterneÎnmormântarea Reginei: Ceremonii impresionante. Marea Britanie și întreg mapamondul și-au luat...

Înmormântarea Reginei: Ceremonii impresionante. Marea Britanie și întreg mapamondul și-au luat rămas bun de la Elisabeta a II-a

Marea Britanie, liderii lumii și membrii caselor regale din întreaga lume și-au luat rămas bun de la Regina Elisabeta, ultima figură impunătoare a epocii sale, în cadrul unor funeralii de stat cu un fast impresionant.

18:59Slujba religioasă, extrem de emoționantă, s-a încheiat, fiind ultimul eveniment public dinn cadrul funeraliilor celui mai longeviv monarh al Marii Britanii.

Membrii familiei regale – inclusiv regele Charles al III-lea – părăsesc capela și vor merge la Castelul Windsor. Dar la 19:30 în această seară, familia regală se vor întoarce la capelă pentru înmormântarea reginei.

18:46Coroana, globul suveranului și sceptrul – simbolurile puterii și guvernării monarhului – au fost luate de pe sicriul reginei și așezate pe altar.


Lordul Chamberlain, cel mai înalt demnitar din Casa Regală, și-a rupt „Bagheta de serviciu”, semnificând sfârșitul serviciului său față de regină, și a așezat-o pe sicriu.

18:33Slujba de la capelă a început cu interpretarea corală a Psalmului 121. De-a lungul anilor, regina a fost implicată în discuţiile despre slujba de la înmormântarea sa, dându-şi acordul asupra rugăciunilor, imnurilor şi muzicii de la funeralii.

Mare parte din muzica de la ceremonia de înmormântare a fost compusă sau aranjată de William Henry Harris, organist la capelă în perioada 1933-1961. El i-ar fi predat viitoarei regine lecţii de pian pe vremea când era o mică prinţesă.

18:11Sicriul reginei este dus în Capela St George.

La Capela St George din castel va avea loc o ceremonie religioasă la care vor participa aproximativ 800 de invitaţi.

Regina va fi înmormântată la ora locală 19:30 la capela memorială regele George al VI-lea, aflată lângă capela principală St. George. La capela St. George au fost înmormântaţi prinţul Philip, tatălui reginei, bunicul său, George al V-lea şi străbunicul său, Edward al VII-lea.

Prinţul Philip, care a murit în 9 aprilie 2021, a fost înhumat în cripta “Royal Vault”, pentru a putea fi îngropat alături de regină.

Regina şi soţul său, prinţul Philip, au devenit membri ai Ordinului Jartierei – cel mai înalt ordin cavaleresc din Marea Britanie – la capela St. George, în 1948.

17:57Cortegiul funerar ajunge la Castelul Windsor, fiind așteptat la intrare de către Regele Charles al III-lea și cei trei frați ai săi, care s-au alăturat procesiunii prin curtea palatului.

17:51Îndrăgiții câini din rasa corgi ai reginei, Muick și Sandy, așteaptă cortegiul la Castelul Windsor.

După moartea reginei, Muick și Sandy vor ajunge în casa ducelui și ducesei de York, Andrew și Sarah.

De-a lungul vieții, regina a avut peste 30 de câini din rasa corgi, toți descendenți ai primului său câine, Susan, primit cadou la 18 ani de la tatăl său, regele George al VI-lea.

De asemenea, așteaptă cortegiul funerar Emma, calul preferat al reginei.


17:45Imagini de la procesiunea spre Castelul Windsor:

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.