INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în iulie, faţă de luna iunie, ca serie brută, cu 7%

”Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 4,7%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+12,3%), lucrările de construcţii noi (+3,0%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+0,1%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+16,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+5,8%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 3%”, arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,7%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,2%) şi la lucrările de construcţii noi (+1%).

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 1,6%. Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile nerezidenţiale (+14,8%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,2%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 7,2%

Iulie 2022 comparativ cu iunie 2022

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 7%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-11,6%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 5%, respectiv cu 2,8%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale (-14,6%), clădirile rezidenţiale (-5,3%) şi la lucrările de construcţii inginereşti (-2,9%).

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,2%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-5%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 13,3%, respectiv cu 6,8%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-11,2%) şi la clădirile rezidenţiale (-1,6%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 1,9%.

Iulie 2022 comparativ cu iulie 2021

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 6,8%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+20%), lucrările de reparaţii capitale (+18,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+1,1%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+18,1%), lucrările de construcţii inginereşti (+3,4%) şi la clădirile rezidenţiale (+2,1%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 8,2%.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+20,1%), lucrările de reparaţii capitale (+18,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+4,1%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+20,3%), construcţiile inginereşti (+4,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+3%).

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri