Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş va fi redeschis

Conducerea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş va fi asigurată de un manager şi un comitet director, potrivit legislaţiei în vigoare. Până la ocuparea posturilor prin concurs, conducerea institutului se numeşte prin ordin al ministrului sănătăţii, se precizează în proiectul Ministerului Sănătăţii (MS).

 

Personalul de specialitate medico-sanitar, de cercetare şi auxiliar sanitar care îşi desfăşoară activitatea în actualul institut, fără personalitate juridică, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va fi preluat de structura nou creată, păstrându-şi drepturile salariale avute la data preluării.

 

Personalul tehnic-economic-administrativ şi de întreţinere va fi asigurat, prin redistribuire, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în funcţie de normativul de personal în vigoare.

 

Proiectul mai prevede că Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş se finanţează integral din venituri proprii, din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi din alte surse, în condiţiile legii.

 

Patrimoniul pe care l-a avut institutul înaintea desfiinţării şi transferării către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va fi preluat de noua structură, respectiv Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, pe bază de protocol de predare-preluare, încheiat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de guvern, se mai arată în proiectul aflat în dezbatere publică până la 30 iunie.

 

Dr. Victor Zota, coordonator naţional de transplant, a declarat vineri, că nu înţelege nici acum de ce la Târgu Mureş nu s-a mai făcut transplant cardiac în ultimii ani, întrucât centrul avea acreditare din 201

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed