AcasăEconomieInterpolul a emis mandat de arestare pentru Isabel dos Santos, fiica fostului...

Interpolul a emis mandat de arestare pentru Isabel dos Santos, fiica fostului preşedinte al Angolei Jose Eduardo dos Santos

Potrivit unui document oficial citat de Lusa, mandatul INTERPOL a fost emis după ce procurorii din Angola au cerut agenţiei ”să localizeze, aresteze” şi să o extrădeze pe dos Santos.

INTERPOL şi procurorii nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters.

Lusa, citând acelaşi document, a spus că dos Santos, în vârstă de 49 de ani, este căutată pentru diverse infracţiuni, inclusiv presupuse delapidare, fraudă, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Ea s-a confruntat cu acuzaţii de corupţie de ani de zile, inclusiv acuzaţii din partea Angolei, în 2020, că ea şi soţul ei ar fi direcţionat 1 miliard de dolari din fonduri de stat către companii la care au deţinut participaţii în timpul preşedinţiei tatălui ei, inclusiv gigantul petrolier Sonangol.

Ea a negat în repetate rânduri orice faptă greşită. Potrivit Lusa, mandatul de arestare menţionează că femeia de afaceri se află adesea în Portugalia, Regatul Unit şi Emiratele Arabe Unite.

Forbes a exclus-o pe  Isabel dos Santos din topul miliardarilor în 2021, în urma îngheţării activelor ei.

Tatăl ei, Jose Eduardo dos Santos, a murit în iulie anul acesta şi a condus Angola timp de aproape patru decenii, până în 2017.

 

Ultimele Articole