x


  • EUR
    4.8736
    USD
    4.1619
string(10) "invatamant"

Învățământul din România este o ”gogoriţă şi o minciună”. Marcel Ciolacu a răbufnit

Marcel Ciolacu lansează din nou serie dură de acuzații la adresa Guvernului cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.09.2020, 17:56

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, consideră este absolut necesar ca elevii să meargă la şcoală pentru că, de la debutul pandemiei şi până acum, este mult prea mult timp în care aceştia nu au învăţat. Pe de altă parte, Ciolacu spune că învăţământul online în România este o ”gogoriţă şi o minciună” şi acest lucru este ştiut şi de premier şi de preşedintele ţării.

Prezent la Buzău cu ocazia dezvelirii unui monument care marchează împlinirea a 150 de ani de la inaugurarea primei linii de cale ferată ce lega Buzăul de Mărăşeşti, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a comentat deschiderea şcolilor, arătând că Guvernul aruncă, din nou, responsabilitatea deschiderii şcolilor autorităţilor locale.

”Copii trebuie să meargă la şcoală. Din martie, este mult prea mult timp de absenţă fizică a copiilor în şcoală. Există probleme. Autorităţile locale, indiferent de culoarea politică, au obligaţia de a crea cadrul în care părinţii să aibă încredere să şi trimită copiii la şcoală. Marea măgărie este a Guvernului care încearcă să mute iarăşi, cum a făcut cu pandemia, toată responsabilitatea către autorităţile locale. Am văzut şi eu sumele acordate ieri către autorităţile locale din fondul de rezervă al primului ministru. Pentru administraţiile PNL fonduri importante, mai puţin importante către administraţiile PSD dar asta este politica anilor 90 care se va dovedi falimentară pentru PNL”, a spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că se aştepta la mai mult de la preşedintele Klaus Iohannis care, în opinia sa, ar fi trebuit să unească forţele politice pentru ca românii să aibă mai mult curaj să îşi trimită copii în bănci.

”M-aş fi aşteptat la mai multe de la preşedintele României şi preşedintele de facto al PNL şi, în loc să dezbine, ar fi trebuit, într-un asemenea moment important, să fi făcut apel la solidaritate şi unitate, astfel încât lumea să aibă mai mult curaj să îşi trimită copiii la şcoală. De altfel, aceasta este agenda românilor, deschiderea şcolilor şi nu alegerile locale. Cum se vor gestiona lucrurile vom vedea după deschiderea şcolilor”, a mai afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

În ceea ce priveşte învăţământul online, Marcel Ciolacu consideră că este o ”gogoriţă şi o minciună”, iar acesta nu se poate face atâta timp cât nu se poate implementa în întreaga ţară.

”S-a vânturat mult timp ideea ca vom avea învăţământ online. Ştim cu toţii, şi eu şi premierul şi preşedintele că este o gogoriţă şi o minciună. Sunt vreo 5.000 de UAT-uri neacoperite, deci nu se putea face acest lucru şi nu au venit nici mult trâmbiţatele tablete sau să fi avut capacitatea ca măcar manualele să acopere nevoile copiilor”, a mai spus Marcel Ciolacu.