Invaţăturile unui român care lucrează la chinezi pentru afacerişti şi stat

Vintila a povestit, pentru Ziare.com, despre „temerile” sale initiale privind mutarea unei parti a diviziei de productie din China in Romania, precum si despre cat de „in ceata” sunt absolventii de facultati de Telecomunicatii din Romania.

Potrivit acestuia, in facultatile de profil din Romania studentii inca mai invata despre diode, tiristori, tranzistori sau tehnologie 2G, cand ar trebui sa stie despre tehnologiile de ultima ora, de 3G si de 4G, pentru a putea face fata cerintelor pietii dupa absolvire.

In acest context, ZTE a decis sa echipeze, pe banii sai, absolut toate laboratoarele de telecomunicatii din facultatile de profil din Romania, cu tehnologie din clasa 3G, LTE sau GPON.

Nu in ultimul rand, Lorian Vintila a discutat si despre greutatea cu care se lucreaza cu statul roman, spre deosebire de cel chinez, precum si despre lipsa unor lideri orientati catre nevoile reale si actuale ale pietei.

Urmeaza sa deschideti o fabrica de terminale mobile in Romania. O sa existe telefoane chinezesti made in Romania. Cum e posibil?

Este mai mult decat o provocare. Va spun de la bun inceput ca si mie mi-a fost frica sa mutam o parte din divizia de productie din China in Romania. Dar nu trebuie sa ne fie frica, nu trebuie sa privim lucrurile ca si cand nu ar fi naturale. La ora actuala, China are o foarte mare deschidere, China este a doua mare economie din lume, are o industrie foarte puternica si cauta sa investeasca. Romania este una dintre tarile prietene ale Republicii Populare Chineze. Romania este o tara care are o importanta geo-strategica foarte mare, ma refer la faptul ca Romania are deschidere la Marea Neagra, poate sa fie un terminal venind dinspre China si, de asemenea, tot in zona aceea avem Dunarea, care este o cale de acces spre inima Europei.

Noi am ales, dupa discutiile la nivel guvernamental, si dupa multe tatonari, sa deschidem aceasta linie de productie in judetul Constanta, deoarece avem si zona de aeroport, avem si Dunarea, avem si portul Constanta, deci este foarte simplu sa aducem subansamblele si sa le montam.

In primul rand, vrem sa satisfacem nevoia nationala si apoi sa mergem in tarile emergente si, de ce nu, in Europa de Vest. Citeşte integral interviul  despre învaţăturile unui român care lucrează la chinezi pentru afacerişti şi stat pe Ziare.com

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed