x


  • EUR
    4.8415
    USD
    4.4172
string(16) "instant-articles"

INVAZIA pesediștilor la Bruxelles: Lista protejaților lui Daea, Plumb și Dragnea

Mai mulți miniștri și lideri PSD și-au trimis la Bruxelles apropiați și rude în posturi bine plătite.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 16.08.2019, 9:06

Mai mulți miniștri și lideri PSD și-au trimis la Bruxelles apropiați și rude în posturi bine plătite, iar ministerele pe care le conduc au cerut prelungirea mandatelor lor pe baza unor presupuse merite ”excepționale”. Printre cei favorizați se numără apropiații lui Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Petre Daea, Achim Irimescu sau Ilie Sârbu, potrivit surselor G4Media.ro.

 

Astfel, ministerele conduse de liderii PSD au propun detașarea rudelor și loialilor la reprezentanța României din Bruxelles, iar ulterior aceleași ministere au propus și prelungirea mandatelor.

 

Inclusiv cumnatul lui Liviu Dragnea lucrează la instituția plătită din bani publici, fiind trimis acolo de Ministerul pentru IMM-uri.

 

Apropiații și rudele acestora au primit de la ministerele PSD încă un mandat, până în 2022/2023 la Bruxelles.

 

Lista oamenilor ținuți în brațe de liderii PSD

 

Larissa Alina Buru a primit încă un mandat până în septembrie 2023. Ea este de 11 ani la Bruxelles. Larissa Iluru este pupila lui Ilie Sârbu, fost ministru a Agriculturii.

 

Răzvan Gabriel Aprodu. Este fiul secretarului general din Ministerul Agriculturii, Ilie Constantin Aprodu. El a primit încă un mandat până în 2022 și se află la al doilea mandat. El este ținut în brațe de Petre Daea, pentru că Aprodu este nașul de cununie al cel puțin unei fete a ministrului în funcție al Agriculturii.

 

Iulia Delia Cohen este de opt ani la Bruxelles și a mai primit un mandat. Aceasta ar fi, conform surselor citate, o apropiată a lui Achim Irimescu. Prin delegarea acesteia de mai bine de opt ani se ține blocat un post de director de tot opt ani la ANSVSA. Aceasta a contribuit la implementarea controversatului contract cu IQM, la care Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu de peste 200 de milioane de lei la instituția publică veterinară prin faptul că IQM nu a crotaliat animalele, acțiune pentru care era plătită generos.

 

Ioana Cîrciu a mai primit un mandat până în iulie 2023. Ea este rudă prin alianță cu Rovana Plumb, europarlamentar și propunerea PSD pentru postul de comisar european care îi revine României.

 

Articolul integral pe G4MEDIA