x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

LITORALUL exagerărilor: 5.000 de euro pentru un week-end

Cazarea pe litoral a ajuns la sume fabuloase în această minivacanță.

Author: Mihai Voican | Sursa: PROFIT.RO | Publicat: 16.08.2019, 9:00

Minivacanța de Sfânta Maria a umplut hotelurile de pe litoral mai mult ca oricând în această vară, motiv pentru care puținele camere rămase libere au fost scoase la vânzare, pe ultima sută de metri, cu sume record pe Booking.com. Date Profit.ro relevă că recordul îl deține, însă, o cameră pe o barcă ancorată în portul turistic Tomis din Constanța, cu TV și aer condiționat, dar cu toaletă externă, pentru care proprietarul a cerut 22.380 de lei pe trei nopți, de joi și până duminică.

 

Ambarcațiunea, unde o cameră pentru trei nopți a costat 5.000 de euro, este pe malul mării, are un bar, o zonă de plajă privată și facilități pentru sporturi nautice, cu trei paturi, un TV cu ecran plat și aer condiționat.  La Phoenicia Royal Hotel, clasificat la cinci stele și considerat cel mai luxos hotelier de pe litoralul românesc, cei care au vrut să ia în ultimul moment o cameră pentru trei nopți, de joi și până duminică, au plătit pe Booking.com peste 7.000 de lei. Un apartament la David Summerland Apartmens Mamaia a costat, în aceeași perioadă, conform analizei Profit.ro, 6.000 de lei, iar la hotelul de patru stele Almar Luxury, 5.800 de lei.

Mult mai scump a fost Aura Studio Mamaia, unde pentru trei nopți, cei care au vrut să închirieze imediat înainte de minivacanță un apartament cu vedere la mare au plătit 11.800 de lei. O cameră la Phoenicia Luxury Hotel (4 stele) din Năvodari a costat 5.700 de lei pentru trei nopți, iar apartamentul privat Gazi JT Tower, 6.000 de lei. Un alt apartament, tot din Mamaia, în Caraibe Resort, a fost scos pe Booking cu 7.500 de lei pentru cei care au dorit să îl închirieze de joi și până duminică. O serie de apartamente în diverse blocuri din Mamaia au fost scoase și ele la închiriere, cu sume între 3.000 și 5.000 de lei pentru trei nopți, dar au existat și cazuri în care pentru un apartament s-a cerut, de joi și până duminică, între 1.000 și 2.000 de lei.