x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(14) "techampscience"

INVAZIA tehnologiei 5G în România. Anunțul lui Grindeanu

Primul obiectiv al României este lansarea serviciilor 5G în 2020 şi până în 2025 să existe această tehnologie în toate oraşele, pe autostrăzi, în aeroporturi şi porturi, dar şi în primele 10 parcuri industriale, a spus Sorin Grindeanu, preşedinte ANCOM.

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 21.11.2018, 10:15

“Daca in alte domenii exista decalaje intre Romania si UE, in ceea ce priveste lansarea noilor tehnologii nu va exista decalaje. Primul obiectiv este lansarea servicior 5G, un obiectiv asumat la nivelul UE”, a spus Grindeanu.

 

El a adăugat că implementarea 5G va necesita investiţii din partea operatorilor de 58 miliarde de euro, la nivelul UE, până în 2025, iar în România ar fi nevoie de 2 miliarde de euro. Sumele nu includ costurile pentru licenţe.

 

5G va începe în zonele cele mai atractive comercial, iar ANCOM va desemna cel puţin doua oraşe fanion pentru instalarea 5G.

 

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) organizează, miercuri, o nouă ediţie a conferinţei internaţionale anuale, dedicată în acest an subiectului de actualitate la nivel mondial în domeniul comunicaţiilor electronice: tehnologiile 5G.

 

În cadrul conferinţei, cu titlul ‘5G – motorul celei de-a patra revoluţii industriale’, vor fi prezentate obiectivele şi direcţiile de acţiune ale statului, aşa cum au fost identificate prin Strategia Naţională privind implementarea 5G.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET