Investiții de 5 milioane euro în Utilaje de Productie Tipografica

Respectarea termenelor limită discutate inițial este un aspect indispensabil în industria materialelor de publicitate și marketing. Investiția în utilaje și instruire de personal este baza solidă pe care se construiește reputația unei tipografii cunoscută pentru produse finale calitative, care respectă întocmai cerințele clientului. 

Tipografia Global Print este un exemplu actual din acest punct de vedere. Investițiile de aproximativ 5 milioane de Euro din 2019 până în 2023 inclusiv în utilaje de producție, software specializat și training de personal conferă un termen de predare minimal indiferent de cantitate sau tipul de produse comandate. Echipamentele de printare de ultimă generație din categoria flagship înlesnesc executarea unei game largi de produse: trade marketing, POSM Displays, cărți de vizită cu finisaje multiple dar și ambalaje din carton ondulat și duplex. O premieră este reprezentată de posibilitatea de a imprima pe orice material cu tehnici multiple – inclusiv gravare de metal, timbru sec, folio, emboss. 

2019 – 2020: investiții de 2 milioane de Euro în utilaje de Print Digital Large Format

Prima etapă a investițiilor a vizat actualizarea flotei de utilaje de Print Digital Large Format prin achiziționarea de echipamente din categoria Flagship care printează în format mare cu diferite tipuri de cerneală: 

Printarea cu cerneală UV, indicată pentru standurile POS/POSM (Point Of Sales Materials) Display, signalistică de interior/exterior, ambalaje de produs de format mare. Se poate printa la calitate fotografică atât pe materiale flexibile cât și rigide cu imprimanta de format mare FUJI Acuity HS Advanced, care a primit certificarea FOGRA și Pantone. 

Printarea cu cerneală latex, utilizată de printerul HP LATEX 375, optimizând cu 40% costul cernelii, este necesară imprimării de tapet, postere, tablouri, standuri dar și signalistică de interior/exterior. 

Printarea cu cerneală pe bază de apă prin intermediul noilor Canon 8400 S care atinge cel mai înalt nivel de calitate al imaginii valabil pe piața din România. 

Pentru operațiuni mai complexe de tăiere, decupare Kiss Cut (tăierea stratului superior de autocolant) dar și biguire, în 2019 a fost instalat și cel mai nou model de tăiere digitală de la firma ESKO Kongsberg. De asemenea, au fost achiziționate aparate de laminare, sudare și capsare bannere dar și un echipament laser de gravare pentru detalii fine. 

2022 – 2023: Încă o investiție de 3 milioane de Euro pentru modernizarea capacității de producție

Aceste investiții în aparatură automatizată și training de personal au minimizat riscul erorilor umane și au asigurat menținerea timpilor de producție dar și calitatea imaginilor la standarde superioare. 

Odată cu o dublă premieră în România, capacitatea de producție a crescut la 4 mil. mp/an. Achiziția a două mașini de tipar de format mare Durst P5 de ultimă generație, care realizează printuri de o lățime de 350 cm pe orice material este cel mai actual exemplu al dedicării Tipografiei Global Print pentru a se moderniza și a evolua în mod constant.  

  Prima din seria de achiziții emblematice realizate de Tipografia Global Print este reprezentată de noul Durst P5 350, în configurație specială pentru printul direct pe cartonul ondulat. Acesta printează cu cerneală UV utilizând lămpi LED pentru uscarea acesteia, care economisesc cu până la 60% din energia utilizată de lămpile convenționale cu mercur și nu sunt poluante. Noul Durst P5 350 a fost premiat în cadrul EDP Awards cu locul întâi la categoria flagship, o recunoaștere oficială a nivelului tehnologic atins. 

La mai puțin de un an a urmat încă o achiziție importantă în premieră în România, noul Durst P5 250WT care deschide oportunități unice pentru brandurile care pun accent pe respectul față de mediul înconjurător. Tehnologia cernelii pe bază de apă utilizate, certificată UL ECOLOGO, este non-toxică, nu conține ftalați, plastifianți, metale grele, fiind ideală inclusiv pentru imprimarea ambalajelor alimentare.  

Pe parcursul acestor ani au fost achiziționate și CNC-uri pentru tăiere și biguire de carton cu două punți automatizate, capacitate dublă față de cele obișnuite dar și CNC-uri de aplicare automată de adezivi și echipamente de lipire prin presare mecanică uniformă. Acestea garantează rezistența și calitatea produselor din carton ondulat de trade marketing, POSM Displays, stand-uri și alte produse asemănătoare.  

Respectând rigorile impuse de obținerea responsabilă și sustenabilă a resurselor naturale, în conformitate cu rigorile FOGRA și PANTONE, Tipografia Global Print reușește să livreze produse tipărite la o calitate constant îmbunătățită și în special la termenul stabilit cu beneficiarul odată cu lansarea comenzilor. Demonstrează astfel cât de importantă este de fapt investiția constantă în cele mai noi și inovative aparaturi de printare, software specializat și instruirea personalului acestora. 

Date de contact TIPOGRAFIA GLOBAL PRINT: 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed