Investitor: Cât mai durează criza

Disfuncţiile sistemului bancar european, marile deficite structurale ale bugetelor naţionale, unificarea fiscală şi evenimentele politice din Ucraina şi Turcia îl determină pe antreprenorul român să nu mizeze pe o revenire a economiei europene mai devreme de opt până la zece ani.

 

”Zilele acestea se desfăşoară un control foarte serios al dosarelor din toate băncile europene. Este un proces de durată. Pasul numărul doi este tratatul fiscal. E uşor de anticipat că va cunoaşte ritmuri diferite de implementare. Al treilea lucru, şi cel mai complicat, este cum vor ajunge ţările membre să îşi limiteze deficitul?“, punctează Liviu Tudor, citat de capital.ro. El a investit peste 300 mil. euro în două dintre cele mai mari parcuri de afaceri din ţară, fiecare cu o suprafaţă închiriabilă de circa 75.000 de metri pătrați.

 

Adept al modelului economic nemţesc, care funcţionează după regula simplă de a cheltui pe măsura producţiei, Liviu Tudor consideră că dezvoltarea economică prin politici de austeritate este mai potrivită decât cea bazată pe creditare, deoarece Europa nu are forţa necesară şi nu dispune de instrumentele adecvate adoptării modelului de dezvoltare american.

 

„Dezvoltarea prin creditare este un lucru pozitiv, dar nu cred că aşa se poate ieşi din criză. Americanii nu cred în modelul european şi sunt critici aduse de economişti serioşi, dar eu cred că se înşală. Cred că putem funcţiona cu moneda euro, cu dezechilibre interne substanţiale, dar care pot fi abordate. Chiar dacă economiştii americani au prezis prăbuşirea monedei încă din primul an de criză, au trecut şase ani de criză şi euro rezistă, iar România anunţă că este pregătită macroeconomic pentru aderarea la euro“, menţionează omul de afaceri.

 

Articolul integral pe capital.ro

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed