AcasăEconomieIohannis, despre modificarea în Parlament a OUG pe energie: Parlamentarii coaliţiei aşteaptă...

Iohannis, despre modificarea în Parlament a OUG pe energie: Parlamentarii coaliţiei aşteaptă lămuriri de la experţi, cât şi poziţia Comisiei Europene

„Aici nu este vorba că nu se înţeleg parlamentarii coaliţiei, ei se înţeleg, însă aşteaptă câteva lămuriri de la experţi, de la tehnicieni sunt aşteptate câteva date tehnice, deoarece nimeni nu vrea o ordonanţă de urgenţă care să se schimbe peste trei săptămâni. Şi, da, se aşteaptă şi poziţia Comisiei Europene, fiindcă dacă vorbim de plafonarea preţului la gaze în UE, atunci este o discuţie care trebuie inclusă cum aplicăm şi la noi această chestiune”, a explicat şeful statului, chestionat joi la Praga cu privire la faptul că parlamentarii coaliţiei de guvernare nu s-ar înţelege în legătură cu modificarea OUG privind măsurile din energie.

Preşedintele Iohannis a mai anunţat că preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen va veni cu câteva propuneri privind plafonarea preţului la gazele naturale, la reuniunea informală a şefilor de stat sau de guvern care va avea loc vineri la Praga.

„Până acum s-a discutat doar principial că trebuie făcut ceva. Asta eu spun din februarie că trebuie făcut ceva. Propunerea mea era să despărţim piaţa gazului de piaţa energetică. Noi aşteptăm de la Comisie să vină cu ceva concret. În acest moment, nu pot să vă spun mai mult, dar din informaţiile mele mâine la Consiliul informal preşedinta Comisiei va veni cu câteva propuneri”, a completat şeful statului. 

 

Ultimele Articole