Iohannis: „România este o țară sigură”

Preşedintele a făcut anunțul! Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu există nicio ameninţare directă la adresa României şi nu are „niciun semnal şi nicio indicaţie” că ar exista vreun pericol de atentate sau alte „evenimente nedorite” care să vizeze ţara noastră, transmite Agerpres.

„Nu există nicio ameninţare directă, dar sigur militarii întotdeauna se pregătesc pentru toate situaţiile posibile. Din toate informaţiile pe care le am eu, pot să vă spun că România este o ţară sigură. Românii nu trebuie să se teamă, dar, sigur, trebuie să fim întotdeauna pregătiţi pentru evenimente neaşteptate. Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva ameninţată. România beneficiază astăzi, prin faptul că este în NATO, de cele mai importante garanţii de securitate pe care le-am avut vreodată de când existăm şi în acest sens trebuie să conştientizăm valoarea apartenenţei noastre la NATO, la Uniunea Europeană şi aşa mai departe. Este foarte, foarte important să înţelegem că nu suntem singuri, suntem împreună cu aliaţii şi facem faţă oricărei situaţii foarte bine. Nu am niciun semnal şi nicio indicaţie că ar exista vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite pe care le-aţi menţionat”, a declarat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează Parcul Naţional „Piatra Craiului”, cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale, care va fi marcată pe 24 mai.

România nu va trimite combatanţi în Ucraina

România nu va trimite combatanţi în Ucraina, a declarat preşedintele Klaus Iohannis marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, alături de omologul său din Muntenegru, Jakov Milatov

„România nu va trimite combatanţi în Ucraina. Noi sprijinim Ucraina în foarte multe feluri şi vom continua”, a subliniat şeful statului.

„O posibilă trimitere de combatanţi în Ucraina nu poate fi luată în considerare sub mandat NATO, fiindcă Ucraina nu este aliat NATO”, a punctat Iohannis.

El a precizat că, „dacă există înţelegeri bilaterale între un stat şi Ucraina pe orice temă”, acestea pot fi onorate.

„Am spus-o de multe ori şi îmi face plăcere s-o repet: România este alături de Ucraina şi de ucraineni şi vom continua sprijinul nostru atât timp cât va fi nevoie”, a concluzionat Iohannis.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed