Italia prelungește până pe 30 aprilie carantina pentru persoanele venite din țările UE

0
24

Italia a prelungit până pe 30 aprilie obligativitatea unui test de COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii în Italia, plus o carantină de cinci zile pentru oricine soseşte în această ţară venind dinspre oricare altă ţară din UE.

 

 

Testarea non-invazivă pentru COVID a elevilor provoacă ceartă între ministere. Premierul intervine

 

 

Totodată, la finalul acestei perioade de carantină este obligatorie efectuarea unui nou test de Covid-19, relatează EFE, citată de Agerpres.

 

 

 

CÎȚU: Vrem să revenim la normal la 1 iunie

 

 

Pe 30 martie, ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, semnase un decret prin care a instituit aceste măsuri în cazul persoanelor care în ultimele 15 zile au fost într-o ţară membră a UE.

Valabile iniţial până pe 6 aprilie, pentru a acoperi Paştele Catolic şi a descuraja călătoriile în străinătate în această perioadă, măsurile au fost acum extinse până la sfârşitul lunii.

Deşi unii italieni au renunţat astfel la planurile de vacanţă în afara ţării, în ultimele zile multe avioane au decolat din Italia, mai ales către Spania.

Pe de altă parte, autorităţile italiene vor permite călătoriile către Austria, Marea Britanie şi Israel fără un motiv specific, până în prezent aceste călătorii fiind permise doar pentru motive profesionale.

De asemenea, luni se încheie în Italia cele trei zile de lockdown naţional instituit în timpul Sărbătorilor Pascale, când toate centrele comerciale au fost închise şi ieşirile din casă interzise, cu excepţia urgenţelor sau a mersului la serviciu.