Klaus Iohannis, CRITICAT aspru de 1 Decembrie: El nu poate înlocui nici armata şi nici poporul

Fostul președinte Traian Băsescu îl critică pe actualul președinte Klaus Iohannis pentru ceremoniile restrânse organizate de Ziua Națională a României.

„Un simbol peste care nu se poate trece. Arcul de Triumf a fost şi este asociat cu Armata României şi cu poporul care îi aplaudă trecere cadenţată. Azi, de Ziua Naţională, Iohannis a vrut Arcul de Triumf doar pentru el. Nu a înţeles că el nu poate înlocui nici armata şi nici poporul. Urât moment al trufiei unui preşedinte. PS – Dacă Ziua Naţională nu a putut fi sărbătorită cu o mare paradă militară şi împreună cu poporul, atunci cuvântarea prezidenţială putea fi ţinută în faţa Corpului Diplomatic, pe peluza de la Cotroceni”, a scris Traian Băsescu

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale au participat la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti. În timpul ceremoniei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, a fost intonat imnul național, au fost trase 21 de salve de tun, iar Preşedintele României, Klaus Iohannis, a salutat garda de Onoare, a depus o coroană de flori şi a susţinut o alocuţiune în care a vorbit despre Ziua Națională și despre criza medicală cu care se confruntă România.

Ceremoniile de Ziua Națională a României au fost fără public și au ținut în jur de 30 de minute.

„Niciodată în ultimele decenii nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strîngere de inimă. Pandemia COVID 19 care ne-a afectat și pe noi ne obligă să marcăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite (…) În această piață în care am fost la atâtea sărbători, astăzi suntem mult mai puțin ca de obicei. Cadența militarilor, bucuria din ochii copiilor, ridicați în brațe de către bunici sau părinți emoționați, sunt imagini de care ne este dor, pe care vrem să le revedem cât mai repede (…) Urez la mulți românilor oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism”, a spus președintele Kaus Iohannis în fața Arcului de Triumf.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed