x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Kovesi: Oricine face ceva riscă dosar PENAL!

Laura Codruţa Kovesi a vorbit, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, despre lupta anti-corupţie.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.05.2019, 16:28

Alison Mutler, corespondentul Radio Europa Liberă din România, i-a luat un interviu Laurei Codruţa Kovesi miercuri, când a fost şi ziua fostei şefe a DNA. „În 5 ani, peste 50 de demnitari cu funcţii înalte au fost condamnaţi”, spune Kovesi despre activitatea sa in fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. „Senatori, deputaţi, miniştri, foşti miniştri, au fost trimişi în judecată şi uneori condamnaţi”.

 

În interviu, Kovesi vorbeşte despre „o campanie de intimidare şi hărţuire desfăşurată de-a lungul ultimilor 2 ani” împotriva magistraţilor, al cărei efect a fost „descurajant pentru sistemul judiciar, fiindcă pare că oricine a făcut ceva şi a avut rezultate riscă măsuri disciplinare sau chiar deschiderea unui dosar penal.”

 

„Am observat în ultima perioadă că există o tendinţă de schimbare. Cu siguranţă toată lumea a văzut atacurile asupra legislaţiei penale şi proceselor penale. Legile justiţiei au fost schimbate şi se intenţionează modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.”

 

Europa Liberă elogiază „calmul ardelenesc” al lui Kovesi si vorbeşte despre susţinerea pe care o are aceasta, dar şi despre discursul ei rezervat, menţionând că în aprilie (de fapt, martie), SIIJ i-a interzis să vorbească cu presa. Kovesi a contestat decizia şi a avut câştig de cauză.