x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(14) "moneyamppeople"

La 76 ani, marele cântăreț și actor Cristian Popescu dublează vocile personajelor Disney. ”Am ieșit la pensie doar pe hârtie”

Cristian Popescu e pe scenă din 1965, iar melodiile sale au scris pionieratul muzicii ușoare românești. Și astăzi, la 76 de ani, Cristian Popescu este într-o formă fizică de invidiat și și-a păstrat talentul de a cânta și reproduce orice voce celebră.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.10.2020, 14:29

Are în spate 55 ani de activitate artistică, o carieră prodigioasă în muzică, teatru și film, câteva mii de spectacole și încă nu acceptă pensionarea.

”N-o să mă pensionez atâta vreme când sunt apreciat dar n-o să frizez penibilitatea, mă voi exclude singur când n-o să mai pot face munca asta cum trebuie”, ne asigură artistul a cărui voce a dat viață personajelor copilăriei noastre, amintim celebrul ”Motan Dănilă”, interpretat de Dem Rădulescu. Și astăzi Cristian Popescu dublează personaje Disney, pentru filmele distribuite pe piața românească. ”Așa m-am născut, nu-i o chestie de vârstă să scot la iveală copilul din mine, când dublez în limba română personaje dragi copiilor”, crede artistul.

Fire discretă, artistul ce  a scris istorie în muzică și teatru alături de Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Grup 74, Jean Constantin, Dem Rădulescu, Stela Popescu și Nicu Constantin mărturisește că muncește la cartea sa biografică, după jurnalele pe care le-a ținut întraga sa carieră. ”Turneele în care am fost nu vor mai fi niciodată. Românii nu mai au veselia de altădată, doar cei ce sunt în afara țării. Sunt dator să scriu acestă carte însă nu-i un semn că-mi pregătesc pensionarea. Pensionat sunt doar pe hârtie, iar cu retribuția ce o primesc, poți să o uiti”, recunoaște împăcat artistul a cărui carismă de invidiat se identifică dintotdeauna cu mustața sa ce i-a adus numai belele.

Bobiță din Las Fierbinți își pregătește debutul literar! Lucrează la o carte inspirată de fapte reale, dar petrecute în fictivul sat ”Las Fierbinți”

Cristian Popescu, vocea ”Motanului Dănilă” din copilăria noastră: ”Joc tenis de câmp de-o viață, folosesc gantere și merg zilnic două ore cu bicicleta”

Artistul a părăsit Bucureștiul pentru Brașov și consideră a fost cea mai bună alegere, o viață mult mai relaxantă în afara turneelor. ”Sunt 40 de ani de când am ales acest oraș căruia îi datorez o viață mult mai sănătoasă. Față de mulți colegi de scenă ce s-au dus, pe mine m-a ținut Dumnezeu. N-am fumat, n-am fost machitor și am făcut sport de performanță, tenis și handbal. Merg zilnic două ore cu bicicleta, fac exerciții cu ganterele și încă practic tenisul de câmp”, uimește artistul ce a jucat în zeci de filme din copilăria noastră, amintim: ”Veronica”, ”Veronica se întoarce”, Fram ursul polar”,”Saltimbancii”, ”Dragoste la zero grade” ori ”August în flăcări” și a creat și prezentat ”TipTop Minitop” la TVR.

”Din cauza mustății am fost exclus în anii ’80 din programele televiziunii. Nu mi-am ras-o niciodată”

”Nu mi-am ras-o niciodată. Din cauza asta, am fost exclus și din programele televiziunii, că nu i-au plăcut mustăcioșii lui madam Ceaușescu. Am tot filmat cu clame să-mi strâng părul mai lung dar totul până la mustață”, își aduce aminte solistul școlit de compozitorii Edmond Deda și George Grigoriu, fost angajat al Teatrului de Operetă din București care a debutat pe scena Teatrului de revistă ”Constantin Tănase” în 1965.

Gabriel Cotabiță își lansează trupa nouă în ziua când împlinește 65 ani!