La cât timp se tunde părul. Fazele creșterii firului de păr

0

La cât timp se tunde părul. Fazele creșterii firului de păr. Multe persoane se întreabă la cât timp se tunde părul. Mulți recomandă tunderea vârfurilor la maxim trei luni, în timp ce alții spun că odată pe lună ar fi cel mai bine.

Înainte de a afla la cât timp se tunde părul ar fi bine să știm fazele criterii firului de păr. În funcție de ele știm ce avem de făcut mai departe.

La cât timp se tunde părul. Fazele creșterii firului de păr

Conform specialiștilor, părul crește, în medie, cu 1,25 cm pe lună însă, pe măsură ce înaintăm în vârstă, ritmul de creștere încetinește.

În ceea ce privește fazele creșterii firului de păr, podoaba capilară are 3 cicluri de creștere: faza anagenă, faza catagenă și faza telogenă.

În faza anagenă, părul crește cu 1,25 cm pe lună, poate chiar mai rapid în lunile de vară. Această fază se desfășoară pe o perioadă de 3-5 ani.

După ce se încheie etapa anagenă, începe ciclul catagen, care durează aproximativ 10 zile, timp în care foliculii firelor de păr se micșorează și firul rămâne prins superficial de aceștia.

Imediat după aceasta se intră în faza telogenă, care este caracterizată de repaus. În timpul acestui ciclu, firul de păr este eliberat de folicul și cade. După căderea firului de păr, foliculul rămâne inactiv timp de 3 luni, iar apoi procesul este reluat.

La cât timp se tunde părul. Fazele creșterii firului de păr

Fiecare fir de păr este independent și trece prin aceste 3 cicluri de creștere în mod individual. În medie, este normal să pierdem în jur de 80 de fire de păr pe zi.

Când se tunde parul deci? Frecvența cu care trebuie să ne tundem depinde de mai mulți factori precum tunsoarea aleasă sau agresiunile la care ne supunem părul.

Tunsorile scurte, de pildă, necesită tunderi mai dese pentru că linia tunsorii să fie menținută. Asta înseamnă că o femeie cu părul scurt ar trebui să se tundă la fiecare 4-6 săptămâni.

În cazul tunsorilor de lungime medie sau chiar lungi, părul ar trebui să fie tuns o dată la 6-8 săptămâni pentru ca tunsoarea să fie menținută. În cazul în care se dorește lăsarea părului mai lung, tunsul poate fi amânat la 10 săptămâni.

De asemenea, părul coafat, vopsit, ori făcut permanent este și el fragil și trebuie tuns ceva mai des.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.