La câți ani după căsătorie se sărbătoresc nunta de argint și nunta de aur

La câți ani după căsătorie se sărbătoresc nunta de argint și nunta de aur. Cu siguranță ai auzit măcar odată de nunta de argint sau de nunta de aur. La câți ani se sărbătoresc însă acestea?
Nunta de argint se sărbătorește la 25 de ani de căsnicie. Este un rit vechi care datează din perioada Imperiului Roman. Pentru acest tip de nuntă, nu mai este nevoie ca soții să se îmbrace în mire și mireasă dacă se prezintă la biserică.

La câți ani după căsătorie se sărbătoresc nunta de argint și nunta de aur

Se va face o slujbă de mulțumire lui Dumnezeu. La aceasta se pot prezenta și nașii de cununie. Dacă, într-un caz nefericit, aceștia nu mai trăiesc, ei pot fi înlocuiți de alți creștini, potrivit doxologia.ro.
Nunta de aur în schimb are loc la 50 ani de căsnicie. Atunci, foștii miri, actuali soți, se pot prezenta cu nașii la biserică pentru oficierea unei slujbe de mulțumire lui Dumnezeu.
Ulterior, se pot prezenta acasă pentru a sărbători momentul alături de familie sau cei dragi. Nu mai este nevoie de o nuntă precum cea dintâi.

La câți ani după căsătorie se sărbătoresc nunta de argint și nunta de aur

Numele de nunta de aur simbolizează rezistența și prosperitatea unei relații, iar dacă doi soți au ajuns să stea timp de 50 de ani împreună, înseamnă că au avut parte și de aceste două elemente de echilibru.
Mai există și nunta de diamant, la 75 de ani de la căsătorie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed