La cine a ajuns fabrica ce l-a falimentat pe Irinel Columbeanu. Ajuns la sapă de lemn, afaceristul a pierdut 7 milioane de euro mizând pe ”columbeanit”, un ciment

În urmă cu 18 ani, Irinel Columbeanu miza pe o afacere din care a crezut că va scrie istorie, o fabrică de materiale de construcții din Târgu Cărbunești, unde produsul ”rege” era ”columbeanitul”.

Un ciment botezat cu numele său cu care credea că va revoluționa domeniul materialelor de construcții. Nu mai puțin de 7 milioane de euro a împrumutat afaceristul monden, garantând toate bunurile sale imobile, pentru statul fabricii care, din princina unui management defectuos, dar și a crizei economice din 2008 a intrat în scurt timp în faliment. Noul proprietar al fostei fabricii Construct Materia Columbeanu, transformată ulterior în Turbocim, se pare că ar fi un colos internațional suedez de mobilă practică prezent și pe piața din România care a cumpărat de la lichidator o bună parte a terenurilor și clădirilor ce au fost administrate câțiva ani de Irinel Columbeanu, suprervizat de banca ce i-a acordat creditul.

La cine a ajuns fabrica ce l-a falimentat pe Irinel Columbeanu! ”Vă anunt ca voi intra pe piata constructiilor si cred ca voi revolutiona acest domeniu. Columbeanit e un fel de gips dar nu pot sa va spun mai mult pentru ca este secret cum il fabricam. Am facut la Târgu Cărbuneș ti o fabrica ce va produce acest nou produs pe care l-am denumit dupa mine, columbeanit. Este vorba de un altfel de ciment. Se întareste rapid, iar timpul de uscare se poate regla”, lăuda afacerea pe care o preluase Irinel Columbeanu. Afacere ce s-a dovedit păguboasă și, în urma căreia a rămas și fără proprietăți.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed