AcasăMoney&PeopleLa mulți ani, Florin Călinescu! Îndrăgitul actor împlinește azi 65 ani. Povestea...

La mulți ani, Florin Călinescu! Îndrăgitul actor împlinește azi 65 ani. Povestea vieții sale pare desprinsă dintr-un film

La mulți ani, Florin Călinescu! Popularul actor și om de televiziune împlinește azi 65 ani.

Artistul a cărui carieră din utimul sfert de secol se leagă de istoria postului Pro TV, fiind unul din cei care au ”scris” primele pagini, împlinește anul acesta și 40 de ani de la debutul spu în cinematografie.

În 1981, Florin Călinescu a obținut primul rol în drama ”Lumini și umbre”. Însă zona ce l-a consacrat cu adevărat a fost televiziunea. A intrat în mass media la jumătatea anilor ’90, ca prezerntator al emisiunii ”Dumicile celor singuri (Pro FM). Între 1996-2000, Florin Călinescu a fost cel mai popular realizator prezentator de pe plaja televiziunilor nostre, apoi director al televiziunii 7 ABC, totodată director al cotidianului ”Știrea zilei” și realizator al emisiunii sportive ”Prcesul etapei”. Fost director al Teatrului Mic din București, actualul jurat de la ”Românii au talent” a fost în paralel și investitor, proprietar de restaurante (”La Călinescu”) și având afaceri în domeniul opticii și viticulturii. Actorul, căruia îi urăm astăzi ”la mulți ani, Florin Călinescu”,  este acționar majoritar la o podgorie de lângă Mediaș (circa 200 hectare cu viță-de-vie).

 

Nicolae Furdui Iancu îi predă moștenirea muzicală băiatului său. El este noul Furdui Iancu!

La mulți ani, Florin Călinescu! Succesul nu l-a scutit de loviturile primite de la viață

În plan personal, Florin Calinescu a fost căsătorit cu actrița Ana-Maria Călinescu, care i-a dăruit trei copii, o fată (a cărei inimă a încetat să bată în primii ani de viață) și doi băieți, Luca si Petru. Ana Maria și Florin Călinescu au jucat împreună pe scena Teatrului Mic de la sfârșitul anilor ‘80 până în 1996, când soția sa s-a îmbolnăvit și a trecut în neființă, lăsându-l pe acesta cu doi copii în grijă. În acel an fatidic tragedia din familia artistului a continuat. Fiul sau cel mic, Luca, a fost găsit spânzurat în camera sa de hotel din Praga, unde se afla pentru a lucra la productia unui scurtmetraj (practic filmul său de debut). Motivul cel mai probabil al acestui gest a fost depresia care s-a instalat imediat după disparitia mamei sale.

La sfârsitul lui 2012, actorul a revenit pe micul ecran în rolul lui Tanti Florica, un personaj vorbareț, curios si băgăcios, din sitcomul omonim. Din filmografia lui Florin Piersic amintim pelicule memorabile precum: ”Balanța”, ”Asfalt Tango”, ”E periculoso sporgersi”, ”Filantropica” ori ”Băieți buni”.

Cele mai bune filme despre viața lui Isus Hristos

 

Ultimele Articole