Cele mai bune filme despre viața lui Isus Hristos

Cele mai bune filme despre viața lui Isus Hristos! A început Săptămâna Mare iar televiziunile au pregătit producții care reamintesc de Patimile Mântuitorului.

Sarificiul lui Dumnezeu până la Învierea sa este o temă cinematografică căutată în Săptămâna Mare. Poate cea mai populară peliculă, preluată cu succes anual, este capodopera ”Isus din Nazaret”(1977). Miniserialul ce durează șase ore și jumătate, regizat de Franco Zeffirelli, prezintă nașterea, activitatea, judecata, moartea și Învierea lui Isus din Nazaret. Filmul a fost popular în România și înainte de ’89 când circula pe casete video.

Money.ro vă prezintă cele mai bune filme despre viața lui Isus Hristos

Mai sunt și alte filme dedicate celui mai important personaj din creștinism, o categorie  specială având în vedere că filmele religioase nu pot intra într-un clasament de vizionari sau premii obținute la festivaluri dedicate cinematografiei.

”Patimile lui Hristos” (2004) a fost poate cel mai controversat film tematic dar și unul dintre cele mai bune filme despre viața lui Isus Hristos! Regizat de Mel Gibson, filmul beneficiază de interpretatea unică a Maiei Morgenstern în rolul Feciorei Maria.

”Close to Jesus: Maria Magdalena” (2000) Este povestea Mariei Magdalena care, fiind în relație cu un ofițer roman îl spionează pe Ioan Botezătorul. Acesta  îl întâlnește pe Iisus își dă seama că el este Mesia din prorocirile lui Ioan Botezătorul. Ea îi spală picioarele și i le șterge cu părul ei, dând astfel motiv discipolilor lui Iisus să protesteze împotriva păcătoasei.

”Ultima ispită a lui Isus” (1988) este ecranizarea romanului omonim scris de Nikos Kazantzakis, apărut în 1953. A fost filmat în Maroc de către Martin Scorsese, în rolul lui Isus, genialul actor Willem Dafoe.

Cernobîl, 35 de ani de la dezastru! De ce așa ceva nu e posibil la Cernavodă

Viața lui Isus” (”The greatest story ever told”) este un film american, apărut în 1965, regizat de către George Stevens. Pelicula cuprinde întreaga viaţă a lui Christos, de la naştere până la înviere.

”King of Kings” (1961) Majoritatea evenimentelor descrise în Noul Testament apar în film,  de la botezul făcut de Ioan Botezătorul, la miracole: vindecarea orbului, înmulțirea peștilor și a pâinilor etc.

Cele mai bune filme despre viața lui Isus Hristos: ”Evanghelia după Matei” (1964) Față de filmul lui Zeffirelli socotit drept  cel mai celebru film cu tematică biblică, ”Evanghelia după Matei” al lui Pasolini este cel mai bun film despre Iisus, în viziunea criticii de specialitate. O tulburătoare perspectivă alb-negru.

Lansat în 1973, musicalul ”Jesus Christ Superstar” (regizat de către Norman Jewison) descrie conflictual dintre Iuda și Isus, în special pe săptămâna dinaintea celei a Patimilor. Rolurile celor două personaje, filmul a fost nominalizat la premiile Globul de Aur, din 1974.

Nadine este elevă de liceu la 44 ani! Face pregătire pentru Bac. ”Mâine mă ascultă la română și geografie”

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri