La multi ani, Nicu Covaci! Artistul face marele anunț: ”Se împlinesc 60 de ani de existență a formației Phoenix”

La multi ani, Nicu Covaci! Liderul singurei legende a rock-ului românesc, omul cu cea mai frumoasă poveste din muzica românească, împlinește mâine 74 ani.

Curajul său nebunesc de a  trece granița în comunism, cu trupeții săi ascunși în boxe, este o poveste ce a dat putere la generații de români.

Covaci se află acasă, în Morayra, Spania, dar și-ar fi dorit nespus să-și sărbătorească ziua cu prietenii săi români, pe scenă, într-un concert, așa cum și-a ținut obiceiul în ultimii ani. În accepțiunea artistului, mai importantă decât ziua sa este o altă aniversare. ”În acestă primăvară se împlinesc 60 de ani de existență a formației Phoenix”, este anunțul cel mare pe care îl face Nicu Covaci, muzicianul ce a salvat Phoenix de la dizolvare de atâtea ori și a dus formația până în prezent, în ciuda restricțiilor generale ce au lovit lumea muzicală mondială.

Vă mai aduceți aminte de Cătălin Zmărăndescu? Unde a dispărut, cum arată și ce viață diferită duce cel ce a fost ”umbra” lui Becali

La multi ani, Nicu Covaci!

La multi ani, Nicu Covaci! ”La aniversare lansez prima carte de partituri muzicale. Va conține cele mai cunoscute zece piese Phoenix”

” M-am decis să lansez o carte de partituri muzicale care, într-o primă etapă, va conține cele mai cunoscute zece piese ale trupei. Cartea va include elementele esențiale necesare unei interpretări corecte: linia melodică, acorduri, textele pieselor, precum și o serie de fotografii menite să creeze un pod în timp și peste timp”, marchează artistul aniversarea Phoenix. ”De-a lungul istoriei sale, formația a suferit transformări, însă de fiecare dată am păstrat stilul și mesajul. Se pare că tocmai acest mesaj de iubitori de țară reușește să sensibilizeze sufletele fanilor noștri. șa că m-am decis să duc la capăt acest proiect de suflet mai vechi”, motivează Covaci acestă aniversare.

Personalitate respectată în comunitatea locală, Nicu Covaci își va sărbători ziua în cel mai pur stil al motociclistilor, la un club din zona sa, el fiind fost membru al mai multor comunități moto. Bar în aer liber unde unde barbeque-ul, focul de tabără  şi berea rece fac echipă bună cu muzica. ”La multi ani, Nicu Covaci!”, îl urmăm și noi pe chitaristul, compozitorul, artistul plastic și grafician care identifică, fără echivoc, cu istoria Phoenix.

Ce prețuri au hainele marca Dana Budeanu! Nu sunt pentru toți românii

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed