AcasăMoney&PeopleLa mulți ani, Oana Pellea! Reputata actriță împlinește astăzi 60 de ani...

La mulți ani, Oana Pellea! Reputata actriță împlinește astăzi 60 de ani IMAGINI EMOȚIONANTE

La mulți ani, Oana Pellea! Fiica regretatului Amza Pellea, reputata împlinește astăzi 60 de ani!

Artistă ce a moștenit talentul tatălui său, simbolul cinematografiei româneasc (de la moartea căruia se împlinesc anul acesta patru decenii), actrița Teatrului Național București este una dintre cele mai apreciate vedete ale scenei teatrului și filmului.

Fiica Dominicăi și a lui Amza, Oana Pellea s-a născut în 1962, perioadă când tatăl său, reprezentant al promoției de Aur a teatrului nostru, juca pe cea mai importantă scenă a culturii craiovene, Teatrul Național din Craiova. Artista a avut o legătură specială cu tatăl său de la care a moștenit dragostea de frumos. Oana Pellea a studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, actualul UNATC și a terminat studiile în promoția 1984, la clasa Olgăi Tudorache. A fost colegă de generație cu Carmen Tănase, Bogdan Gheorghiu, Carmen Ciorcilă, Marina Procopie, Radu Duda, Mihai Verbițchi, Patricia Grigoriu, Dan Bădărău, Adrian Păduraru și Claudiu Istodor.

Ion Țiriac, look diferit, la 82 de ani! Așa nu a mai fost văzut din tinerețe /FOTO

La mulți ani, Oana Pellea! Reputata actriță împlinește astăzi 60 de ani. 

În lunga sa carieră a avut peste 70 de roluri în teatru și film și a câştigat de două ori premiul Uniunii Oamenilor de Teatru din România (UNITER) pentru cea mai bună actriţă. Cu o imagine inconfundabilă, părul tuns scurt, Oana Pelea deține un palmares cu roluri dintre cele mai diverse şi complexe, jucate într-o manieră interpretativă extrem de nuanţată, şi o impresionantă filmografie.

Joacă în trei limbi străine

Oana Pellea joacă în limbile română, franceză, engleză şi italiană, participând la numeroase producţii internaţionale, inclusiv producţia româno-franceză “Ioana d’Arc-Extrase dintr-un dosar” şi producţia teatrală francezo-canadiană “Mă tot duc”, în regia lui Marc Doré. Artista a reprezentat România la mai multe festivaluri internaţionale de teatru, inclusiv la festivalul anual al Uniunii Teatrelor Europene, Festivalul Klang Bogen de la Viena, Festivalul Internaţional Francofon din Franţa şi Festivalul Americilor din Canada.

 

Mihai Budeanu l-a vizitat în Las Vegas pe doctorul care i-a salvat viața! ”Am avut 5% șanse de supraviețuire. Îți mulțumesc, Excelență

 

Ultimele Articole